Domain Bülten site satışına başladı, 50 Bin TL'lik satışla açılışı yaptı

Domain Bülten site satışına başladı, 50 Bin TL'lik satışla açılışı yaptı

Haftalık bülten modeliyle alan adı pazarını hareketlendiren Domain Bülten, işleyişini genişletti ve site satışına da başladı. İlk satışını da geçtiğimiz günlerde yaptı.

Öncelikle Domain Bülten'i takip edenlerden biri olarak jenerik alan adlarının yavaş yavaş pazara çıkmasından memnun olduğumu söylemeliyim. Domain Bülten'in kurucusu olan Okan Yıldırım tüm satış bilgilerini gizlilik vb. nedenlerle paylaşmadı ama ilk satışın yazımızdan 6 gün sonra serpil.com ile yapıldığını, ilk bültenin 1294 kişiye ve ikinci bültenin 1509 kişiye ulaştığını Twitter'dan öğrenebiliyoruz.

İlk site satışı gerçekleşti

Domain Bülten, ikinci bültende koyduğu 2000 takipçi hedefini beşinci bültende geçmiş ve 9. bültenle yoluna devam ediyor. Site satışına başlamasıyla listelediği ve yeni sahibine kazandırdığı alan adı ise nedirnedemek.com olmuş. PetArkadas.com'un sahibi Umut ve Şafak Akyol kardeşlerin girişimi olduğunu öğrendiğimiz Nedir Ne Demek, 50 bin TL karşılığında el değiştirmiş.

Domain Bülten'in büyük rakipleriyle aynı komisyon oranı (yüzde 15) almasını tartışmayacağım ama alan adı sektöründe bir canlılık getirdiği ve bunun birileri için alışverişe dönüştüğünü görebiliyoruz. Yine de bu girişimin uzun yıllar hizmet verip vermeyeceğini de merak ediyoruz.

Eğer alan adlarıyla ilgileniyorsanız domainbulten.com/aktif-bulten adresine göz atabilir veya iletişme geçerek alan adınızı veya sitenizi listeyebilirsiniz. Şu anda satışta olan alan adları Cikolata.com, NakliyeSirketleri.com, Cadir.com, Fasil.com ve KiralikOda.com.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.