DomainBulten.com: Alan adı satışında haftalık bülten modeli

DomainBulten.com: Alan adı satışında haftalık bülten modeli

Günümüzde alan adları hem markalar için çok önemli bir değer, hem de dijital dünyanın yeni nesil emlakçıları için büyük fırsatlar sunan bir gelir kaynağı. Bugüne kadar milyon dolarlık alan adı satışlarına dair pek çok haber duyduk ve paylaştık. Bu tip haberler de alan adı piyasasına ilginin her zaman sıcak kalmasına neden oluyor.

Ülkemizde de alan adı satışı her zaman özel bir görmüş ve bu konuda uzmanlaşmış büyük firmaların yanı sıra bireysel satıcıların da ciddi bir gelir kaynağı haline gelmiş durumda. Tek sorun alan adı satışı için kullanılabilecek kanalların sınırlı olması ve bu kanalların her zaman çok sağlıklı çalışmayabileceği.

DomainBulten.com ise bu konudaki sorunları her hafta özel olarak seçilen 15 premium alan adının, haftalık bir bülten ile sunulması modeli ile aşmayı hedefleyen yeni bir girişim.

DomainBulten’in arkasında İzmirli sosyal oyun firması 6Q’dan tanıdığımız Okan Yıldırım yer alıyor. Çok uzun zamandır alan adları ile ilgilenen genç girişimcinin bu alandaki özel ilgisini oyun firması için kullandığı 6Q.net alan adından bile görmek mümkün.

Girişimcinin alan adı piyasasında tecrübeli olmasının diğer bir avantajı ise haftalık olarak listelenecek alan adlarının ücretlendirmesinde aktif rol oynayacak olması. Alan adı satışlarındaki fiyatlandırma sorunu bu sayede Domainbulten’de dengelenmiş olacak.

Alan adlarının DomainBulten’de  yer alması için başvuru yapan satıcılar, alan adı için uygun görülen ücreti kabul ettikleri taktirde alan adlarının bültende yer almasını sağlayabilecekler.

DomainBulten şu anda üyelikleri ve başvuruları kabul etmeye başladı ve birkaç gün içerisinde de ilk bültenini gönderecek. İlk bültende yer alacak 15 alan adı şu an için kesin değil, fakat bültende yer alacağı kesinleşmiş şu 5 alan adını ilk kez Webrazzi’de duyuruyoruz:

kampanyalar.com

otokiralama.com

girisimci.com

lise.com

aktar.com

Bültende yer alacak olan alan adları genç girişimcilerden, büyük holdinglere kadar herkesin bütçesine uygun olabilecek seçeneklere sahip olacak. Okan Yıldırım, Türkiye’deki alan adı piyasası ve proje ile ilgili olarak şunları söylüyor:

“2012 ülkemizde alan adı piyasası oluşumu yönünde ciddi adımların atıldığı bir sene. DomainBülten bu bağlamda satış ve aracılık konusunda hem bir görev üstlenecek hem de büyük bir boşluk dolduracak.

Piyasa oluşumunun ana damarı satışlar. Her satışın alan adı sahiplerine, site yapımcılarına, site sahiplerine, alan adı portföyü sahiplerine kısacası herkese faydası var. Bu bağlamda kaydederken ve/veya satın alırken rakip olduğumuz domainlerin satışlarında rakip değil aynı tarafız.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.