Reuters mobil platform Apsmart'ı satın aldı

Reuters mobil platform Apsmart'ı satın aldı

Konvasiyonel medya uygulama çağına ayak uydurmaya çalışıyor. İşbirliği yaparak geçiş sürecine uyum sağlayan şirketlerin başvurduğu çözümlerden bir başkası da satın alma.  Dünyanın önde gelen haber ajanslarından Reuters ile bilinen Thomson Reuters, mobil platformlara ürün geliştiren Apsmart'ı satın aldı. Apsmart hisselerinin çoğunluğu DN capital şirketinde bulunuyordu ve taraflardan şu ana kadar satış işlemiyle ilgili herhangi bir rakam gelmedi.

2009 yılında temelleri atılan Apsmart'ın kurucusu Rahul Powar aslında uygulama dünyasında tanınan biri. Rahul Powar, Shazam isimli müzik uygulamasının yaratıcılarının içindeydi.

Anlaşma sonrası Rahul Powar Apsmart'tan ayrılması bekleniyor. Çünkü şirketin yeni patronu Thomson Reuters, Rahul Powar'un mobil uygulamadan sorumlu yöneticilik yapmasını istiyor, onun ise bu göreve sıcak bakmadığı söyleniyor.

Thomson Reuters, haber ajansının yanı sıra ekonomi verilerini toplayan bir şirket. Bu yüzden Apsmart satın alması stratejik bir önem kazanıyor. Thomson Reuters, Apsmart anlaşmasıyla beraber müşterilerine mobil platformlar üzerinden çok daha zengin ve çeşitli içerik ve analiz çözümleri sunabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.