Hasan Aslanoba bu sefer bizzat kendi girişimi ile sahnede: Webnak

Hasan Aslanoba bu sefer bizzat kendi girişimi ile sahnede: Webnak

Aslanoba Capital bünyesinde yaptığı yatırımlarla Türkiye internet sektöründe oldukça yoğun bir gündem yaratan Hasan Aslanoba, geçtiğimiz dönemlerde kendi internet girişimlerini de hayata geçireceğini açıklamıştı. Hatta detaycı okuyucularımız hatırlayacaklardır; Aslanoba, nakliyat sektöründe önemli bir açık gördüğüne ve bu konuya online bir çözüm yaratacağına da Webrazzi Startup’13 Konferansı'nda değinmişti.

Söz konusu girişim, bu yazıda sizlere tanıtacağımız Webnak. webnak.com.tr adresinden yayın yapan Webnak, "Yükünüze araç bulmanın en hesaplı yolu" sloganı ile dikkat çekiyor. Bu arada Webnak'ın Hakkımızda bölümünde platformun arkasında Hasan Aslanoba ve Aslanoba Gıda'nın olduğu açıkça belirtiliyor.

Webnak'ın iş modeli oldukça net. Webnak özetle yük veren müşterileriyle yük alan nakliyecileri online bir ortamda buluşturuyor. Nakliye hizmeti satın almayı düşünen yük veren müşteriler Webnak üzerinde ihale sistemi ile kendileri için en uygun olan ve Webnak tarafından onaylı nakliyecilerden birini seçiyor. Böylece yük veren kullanıcıların en kaliteli hizmete en ucuz fiyattan ulaşmasını sağlanıyor.

Webnak'ı kullanan yük verenler, yukarıda da belirttiğimiz gibi Webnak tarafından onaylanmış olan nakliyecilerle çalışıyor. Bunun haricinde yük verenler araç takip sistemi ile aracın konumunu internetten kontrol edebileceği gibi platformun profesyonel destek hizmetinden de yararlanabiliyor. Bu arada Webnak platformuna üye olmak hem yük verenler hem de yük alanlar için tamamen ücretsiz.

webnak-ekran-goruntusu

Webrazzi'de ağırlıklı olarak yer verdiğimiz internet girişimleriyle kıyaslayacak olursak oldukça farklı bir kesime hitap eden Webnak'ı değerlendirirken platformun tasarımı, yazılımın kalitesi, üyelik süreçlerinin zorluğu gibi etmenleri ikinci plana atmak daha doğru olabilir. Webnak'ın oldukça geleneksel yöntemlerle ilerlemiş, bugün de yoluna öyle devam eden bir sektöre; performans ve kalite sistemleri, "onaylı nakliyeci" avantajı, çok hızlı yanıt olanağı ve anlık lokasyon bilgisi aktarımı gibi yenilikler getirdiğini şimdiden söyleyebiliriz. Bu arada geçmişte de siz Webrazzi okuyucularına iş modeli Webnak'a benzer olan Tasitasin.com gibi bir takım örnekler aktarmıştık.

Aslanoba'nın kendisinin de belirttiği gibi nakliye sektörünün bu alanında bir eksiklik olduğu ve online bir çözümün başarılı olma potansiyeli taşıdığı açık. Ancak Webnak'ın başarılı olması için operasyonel olarak oldukça önemli adımlar atması gerekiyor. İnternet ile ilişkisinin çok üst düzeyde olmadığını tahmin edebileceğimiz yük verenlere ulaşmak, onları bu yapıya ikna etmek gibi bazı zorlukların üstesinden gelmesi gereken Webnak, zaman içinde operasyonel başarısına bağlı olarak karlı bir yapıya bürünebilir.

Aslanoba Capital'in yatırımlarının yanı sıra Hasan Aslanoba'nın kendi girişimleriyle ilgili gelişmeleri de sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.