Betaworks tarafından satın alınan Instapaper tasarımını tamamen yeniledi

Betaworks tarafından satın alınan Instapaper tasarımını tamamen yeniledi

Çoklu platform "bookmarking" servisi olan Instapaper, içinde bulunduğumuz yılın Nisan ayında Betaworks tarafından satın alınmıştı.

Marco Arment tarafından 2008 yılında yayın hayatına başlayan servis için Read It Later'ın Pocket adını alması ve yenilenmesiyle birlikte, popüleritesini kaybetmiş olsa da dünyanın en çok kullanılan bookmarking servislerinden biri diyebiliriz. Daha önce Digg'i de satın alan Betaworks isimki New York City/ABD merkezli şirket, milyonlarca kullanıcısı bulunan Instapaper'ı Nisan ayının sonlarında satın aldıktan sonra bugün servisin tasarımını tamamen değiştirdiğini duyurdu.

Eski ve modern olmayan bir tasarıma sahip olan Instaper'ın bu değişiklikle beraber oldukça güzel göründüğünü söyleyebiliriz. Tasarımla birlikte özellikle kullanıcıların sakladığı içerikleri okuduğu sayfada da kullanılabilirlik anlamında önemli değişikliklere gidilmiş. Yeni arayüzde içerikleri 2 ayrı formatta listeleyebiliyorsunuz. Bunun yanında klasörler arası gezmek ve yeni bir içerik eklemek de oldukça kolay.

instapaper-yeni-tasarim

Ayrıca Instapaper'da üye olmayan kişilerin gezdiği sayfalar da yenilenmiş durumda. Bu değişimin üye kazanımını kolaylaştıracağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Tüm bu değişimlere ek olarak Betaworks'ten yapılan açıklamaya göre yakın zaman içinde servisin mobil uygulamaları da güncellenecek. Ancak yukarıda değindiğimiz gibi Instapaper'ın yenilenme sürecinde Pocket pazarda önemli bir yer edinmeyi başardı bile. Hala bir Mac uygulaması bulunmayan Instapaper'ın Pocket karşısındaki mücadelesini sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Android uygulamasını yenileyen Zite, Google Glass planlarını duyurdu

zite-android-uygulamasiBu yazıda sizlerle paylaşacağımız bir diğer haber de Zite ile ilgili. CNN tarafından satın alınan akıllı dergi uygulaması Zite, sonunda Android uygulamasını güncelledi. Sonunda diyorum çünkü Android uygulamasını yayına aldıktan sonra uzunca bir süredir herhangi bir değişiklik yapmayan şirket, oldukça kötü ve çok sayıda hata bulunan uygulamasını uzun bir sürenin ardından yeniledi.

Yeni uygulamayla beraber icon'unu da güncelleyen Zite, kullanıcılarına ayrıca widget ve S-Pen desteği de sunuyor. ABD merkezli şirketin oldukça geç kalsa da Android güncellemesinin iOS kullanmayan kullanıcılarını fazlasıyla sevindireceğini söyleyebiliriz.

Zite'ın yine bugün açıkladığı bir diğer yenilik de Google Glass uygulaması. Google Glass sahipleri uygulamayı indirerek Zite hesapları üzerindeki en popüler 10 içeriğe ulaşabilecekler.

Google Glass'ı henüz isteyen herkes satın alamıyor, zaten genel kullanıcı kitlesine hitap etmeyen Zite, Google Glass'ta en azından yakın gelecekte başarılı olamayabilir. Ancak şirketin bu platforma bu denli erken girişini önemli bir hamle olarak değerlendirebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.