Kod bilgisi gerektirmeden, duyarlı tasarıma sahip web sayfası hazırlama aracı: Webflow

Kod bilgisi gerektirmeden, duyarlı tasarıma sahip web sayfası hazırlama aracı: Webflow

İş modelinde bir şekilde yazılım geliştirme konusu olan internet girişimleri son dönemlerde oldukça revaçta. Biz de siz Webrazzi okuyucularına sık sık yazılım odaklı girişimleri aktarmaya çalışıyoruz.

Bu girişimlerden bir kısmı insanlara yazılım geliştirmeyi öğretiyor, bir kısmı yazılım geliştiricilere yardımcı olacak ürünler ortaya koyuyor ve bir kısmı da yazılım geliştirme yeteneği olmayanlar için çeşitli alternatifler sunuyor. Bugünkü yazımızın konusu da bir satır bile kod yazmadan duyarlı bir tasarıma sahip internet siteleri yaratmanıza olanak sağlayan: Webflow.

ABD'nin ünlü girişim hızlandırıcı programı olan Y Combinator mezunu Webflow; 2012 yılında, California/ABD'de kuruldu. Girişim kısa bir süre önce beta sürecini tamamlayarak açılışını yaptı. 10 bini aşkın üyesi bulunan platform üzerinde 8 bin özelleştirilmiş tasarım hayata geçirilmiş. Bazı başarılı örnekler ise şurada: taggerdesigns.webflow.com, drlandingpage.webflow.com ve ascmadison.webflow.com.

Webflow'a kolayca üye olduktan sonra hazırlamak istediğiniz sitenin hangi domain'de çalışacağını ve proje ismini belirliyorsunuz. Ardından da Webflow sizi sunduğu örnek şablonlardan bir tanesini seçmenizi istiyor ve sonra da şurada bir örneği -aynı zamanda aşağıdaki ekran görüntüsüne de bakabilirsiniz- bulunan, internet sitesinin hazırlandığı araca yönlendiriliyorsunuz.

webflow-demo

Webflow'un en büyük özelliklerinden biri hiç kuşkusuz duyarlı yani responsive tasarım prensibini destekliyor olması. Böylelikle Webflow'da hazırladığınız sitelerin dilediğiniz ölçü ve tipteki cihaz üzerinde uyumlu bir şekilde görüntülenmesi mümkün oluyor. Hazırladığınız siteyi dilerseniz webflow.com altında bir domain adı -örneğin webrazzi.webflow.com gibi- ile dilerseniz de kendinize ait bir domain'de yayınlayabiliyorsunuz. Ki bu yöntemle tüm sunucu, kurulum ve konfigürasyon gibi problemleri aşmış oluyorsunuz. Diğer bir seçenek ise çalışmanız HTML/CSS çıktısını almanız ve dilediğiniz bir sunucuya kendinizin kurulumu yapması.

Webflow'ta 1'i ücretsiz olmak üzere 3 farklı üyelik tipi var

Webflow'da şu an 3 farklı üyelik bulunuyor. Birinci paket ücretsiz; ikinci paket bir ay için 24, üçüncü paket ise 49 dolar. Ücretsiz olan pakette 3 farklı proje hazırlayabiliyorsunuz ancak çalışmanızın çıktısını alıp kendi imkanlarınızla yayınlamanız haricinde bir seçenek bulunmuyor. Ücretlendirme ile ilgili detaylara ve sıkça sorulan sorulara şuradan ulaşabilirsiniz.

Webflow'un direkt bir rakibi olduğunu söylemek güç. Ancak insanların bu problemi Webflow'a benzeyen yöntem ve çözümlerle aştıklarını söyleyebiliriz. Tohum yatırımını da alan girişim, içerisindeki hazır şablon ve site hazırlama aracını muhakkak geliştirmeye devam edecektir.

Webflow üzerinde çok farklı konseptlerde internet sitesi hazırlanabileceğini söyleyemeyiz. Ama etkinlik, tanıtım, topluluk ve kişisel sayfa hazırlamak için Webflow'un oldukça kolay ve hızlı bir çözüm olduğu çok net. Gelir modeli de oldukça iyi kurgulanan girişimin ilerleyen dönemlerdeki gidişatını hep beraber göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.