Google Databoard: Google araştırmalarını grafiğe döküyor

Google Databoard: Google araştırmalarını grafiğe döküyor

Google Databoard, Google'ın internet profesyonelleri için geliştirdiği yeni bir araç. Google bu servisiyle sahip olduğu internet ilişkili verileri, kolayca grafik halinde görebilmemizi sağlıyor.

Bu yeni araç, Google'ın araştırma çalışmalarından çıkan sonuçları ayrı parçalar halinde erişime açıyor. Bu parçaları ayrı ayrı kullanmak ve paylaşmak mümkün olduğu gibi birleştirerek tek bir infografik oluşturmanız da mümkün.

Aşağıdaki videoda gördüğünüz gibi kolay bir şekilde istediğiniz veriyi seçerek sunumlarınızda kullanmanız mümkün. Google Databoard'un daha önce paylaştığımız infografik yapma araçlarından farkı verileri de kendi içinde barındırıyor olması.

Google'ın halka açık sunduğu çeşitli veri kaynaklarından belki de en fazla işe yarayanı olabilecek Google Databoard, özellikle mobile ve yeni nesil internet alışkanlıklarımıza dair sonuçlar içeriyor.

Aslında Google Databoard için daha önce paylaştığımız Our Mobile Planet hizmetinin daha geniş bir hali de diyebiliriz. Zira oradaki verilerin ABD pazarına hitap eden kısmı bu yeni aracın içinde de bulunuyor.

Google Databoard'da infografik oluşturmak biraz zaman alıyor ama dilerseniz araştırmalarının tamamını PDF olarak indirebilirsiniz. Araştırma verilerinin küresel veya ABD pazarının durumunu yansıttığını da ekleyelim. Yerel veriler için Webrazzi PRO'yu ziyaret edebilirsiniz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.