Yazılım geliştiricilere tarayıcıdan geliştirme imkanı sunan Nitrous.IO, beta sürümüne geçti

Yazılım geliştiricilere tarayıcıdan geliştirme imkanı sunan Nitrous.IO, beta sürümüne geçti

İnternet girişimleri arasında yazılımcıları ilgilendiren veya onlara hitap eden iş modelleri oldukça revaçta. Son olarak CEO'su Devrim Yaşar'ı Webrazzi ofisinde ağırladığımız Koding de yukarıda bahsettiğimiz sınıfa giriyor. Bugün sizlere tanıtacağımız Nitrous.IO da Koding'e oldukça benzer bir yapıya sahip.

Eski ismi Action.IO olan girişim 2012 yılının Temmuz ayında kuruldu. Yaklaşık 1 sene boyunca kapalı beta olarak devam eden Nitrous.IO, kısa bir süre önce de 1 milyon dolar yatırım almıştı. Yatırımı gerçekleştiren isimler arasında Facebook kurucu ortaklarından Eduardo Saverin, 500 Startups ve Golden Gate Ventures gibi isimler yer alıyor.

Yazılım geliştiricilerin herhangi bir program yüklemeden veya geliştirme ortamı (enviroment) kurulumu yapmadan kod yazmasına olanak sağlayan Nitrous.IO, tarayıcı temelli olarak çalışıyor. Nitrous.IO aynı zamanda yazılım geliştiricilere test ortamı ve canlı ortam arasındaki geçişi de sağlıyor.

Nitrous.IO'da Ruby, Node.js, Python ve Go programlama dilleri ile uygulama geliştirebiliyorsunuz. Şu an isteyen herkes Nitrous.IO'ya kayıt olabiliyor ve kayıt olan herkese "N2O" biriminden 155 puan veriliyor. Dropbox'da olduğu gibi platforma arkadaşlarınızı davet ederek puan kazanabiliyorsunuz. Ayrıca puan kazanmak için sosyal ağlarınızı platforma bağlamak da mümkün.

Bugün açık beta sürümüne geçen Nitrous.IO'da bir süre sonra daha fazla N2O'ya sahip olmak için ödeme de yapabileceksiniz. Bu arada 155 N2O'nun 348 MB RAM ve 750 MB hafızaya denk geldiğini de paylaşalım. Biraz da kullanım ile ilgili rakam vermek gerekirse; bugüne kadar platform üzerinde 8 bin geliştirme ortamı yaratılmış.

Girişimin yatırımcılarından David Cowan, ki kendisi Bessemer Venture Capital ekibinde yer alıyor, Nitrous.IO hakkında aynen şunları söylemiş: "Yazılımcıların 4 şeyden nefret ettiklerini düşünüyorum. Bunlar: boşa harcanan zaman, konfigurasyon hataları, donanımdan kaynaklanan hatalar ve havaalanlarındaki aşırı güvenlik önlemleri. Nitrous.IO yazılımcıların en büyük 4 probleminden 3'ünü çözüyor".

David'in esprili söylemi bir kenara, Nitrous.IO'nun varmayı çalışacağı noktada, bundan 3-4 sene sonra çok büyük bir pazar (yazılımcılara hitap eden PaaS çözümler) bizleri bekliyor olacak. Bu pazarla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.