Mobil reklam gösteriminin yarısından fazlası Android platformunda

Mobil reklam gösteriminin yarısından fazlası Android platformunda

İnternet reklamcılığı en az geleneksel taraftaki kadar önemli ve mobil reklamcılık yeni nesil cihazlarla öne çıkmaya devam ediyor. Mobil reklam gösterimlerinin yarısından fazlasını Android alırken, Facebook mobil uygulama reklam yayınını kolaylaştırdı.

Millenial Media'nın yeni raporuna göre 2013'ün ilk çeyreğinde mobil reklam gösterimlerinin yüzde 52'si Android platformunda. Mobil reklam gösterimlerinin yüzde 39'u iOS'ta, yüzde 7'si Blackberry OS'ta, yüzde 1'er pay da Symbian ve Windows Phone tarafında.

android mobil reklam gosterimi iOS

Mobil reklam gösterimlerine göre cihazları sınıflandıran Millenial Media raporuna göre incelenen cihazların yüzde 70'i akıllı telefon, yüzde 25'i telefon özelliği sunmayan cihazlar (tablet bilgisayarlar, iPod Touch vs.) ve yüzde 5'i de diğer telefon sınıfına giriyor. Tabletlerin mobil reklam gösterimindeki payı 2012'de yüzde 20 idi.

Facebook mobil uygulama reklam yayınını kolaylaştırdı

Diğer ayndan mobil reklam gösteriminde mobil uygulama reklamlarının önemli bir pay taşıdığı bir gerçek. Bu alanda 1 milyar dolarlık bir reklam pastası gören Facebook'un yaptığı son güncelleme mobil uygulama reklamverenlerinin işini kolaylaştıracak cinsten.

Artık Facebook'ta mobil uygulama reklamı vermek isteyenler sadece App Store ve Google Play üzerindeki uygulama bağlantılarını girerek reklamlarını yayına hazır hale getirebilecek. Reklamların Facebook'a tanıtılması gerekmeyecek.

facebook'a mobil uygulama reklami vermek

2013'ün ilk çeyreğinde mobilde 750 milyon kullanıcıya ulaşan Facebook, gelirlerinin yüzde 30'unu (375 milyon dolar) mobilden kazanmıştı. 2012 sonunda ise mobil reklam ağı projesini askıya almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.