Aslanoba Capital'in yönetici direktörü Cankut Durgun oldu

Aslanoba Capital'in yönetici direktörü Cankut Durgun oldu

Türkiye internet sektörüne yeni bir soluk getiren Hasan Aslanoba'nın yatırımlarını sürdüreceği şirketi Aslanoba Capital'in yönetici direktörlüğüne Cankut Durgun getirildi.

Bildiğiniz üzere Hasan Aslanoba perakende sektöründe oldukça tecrübeli ve başarılı bir isim. Ancak internet sektörüne hızlı giriş yapan Aslanoba'nın bu ilerlemeyi yalnız başına sürdürmesi oldukça zordu. Webrazzi Startup etkinliğimizde yeni bir ekip kurmanın sinyallerini veren Aslanoba, nihayet bu yeni oluşumun ilk adımını atmış oldu.

Son olarak incir.com, etohum ve firsatbufirsat.com yatırımlarıyla gündeme gelen Hasan Aslanoba artık yatırımlarını Cankut Durgun ile birlikte yönetecek. Henüz tanımayanlar için Cankut Durgun'dan kısaca bahsedelim.

Yeni görevini kişisel blogunda duyuran Cankut Durgun, MIT ve Stanford eğitimini Bain & Company ve McKinsey'deki iş tecrübeleriyle birleştiren bir isim. Son olarak ABD merkezli yatırım fonu Romulus Capital'in kurucularından olan ve çeşitli yatırımlar yapan Durgun'u Ocak ayında Türkiye'deki yatırım arayışları sebebiyle tanımıştım.

Cankut Durgun her ne kadar şimdiye dek Türkiye internet sektörünün içinde olmasa da genç ve dinamik bir isim. Bu açıdan Aslanoba Capital'in hızına yetişebileceği gibi yurtdışı yatırımlarına da ön ayak olacak diye tahmin ediyorum.

Cankut Durgun'un blogunda yer verdiği bilgilere dönecek olursak; Aslanoba Capital'in şimdiye dek 14 girişime 13 milyon dolar civarında yatırım yaptığını, AslanobaCapital.com'daki portfolyoya baktığımızda da Webrazzi'de yer verdiğimiz girişimleri görüyoruz. Bir kısmı onaylanan/onay sürecinde olan yeni yatırımlar ise listeye eklenmiş değil.

Yeni yatırım haberlerinin onayını aldıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Hatırlatmak gerekirse Hasan Aslanoba, Webrazzi Startup etkinliğinde 20 yatırımın geleceğini (bunlardan 3'ünü yazdık) söylemişti...

Güncelleme: Aldığımız bilgiye göre Cankut Durgun, Romulus Capital'den ayrılmış ama Romulus varlığını koruyor ve yatırım faaliyetlerine devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.