Hasan Aslanoba'dan 20 yatırım daha geliyor! [Startup13]

2013 yılının en flaş yatırımcılarından biri olan Hasan Aslanoba, Webrazzi Startup'13 konferansına katılan isimler arasında yer alıyor. Şu ana kadar Türkiye'deki 4 farklı girişime yatırım yapan Hasan Aslanoba, Webrazzi TV canlı yayınında olduğu gibi yine çarpıcı açıklamalar yaptı.

Şu ana kadar toplam 20 projeyle yatırım anlaşmasını tamamlamak üzere olduğunu ifade eden Hasan Aslanoba, bu projelerden 8'inin tamamlandığını açıkladı. Bu anlaşmalardan 4'ü duyuruldu, ama Hasan Aslanoba'nın verdiği bilgilere göre söz konusu yatırım anlaşmalarından biri Cuma günü, diğerleriyse gelecek haftalarda paylaşılacak.

Webrazzi TV'de yatırım için 20 milyon dolar ayırdığını açıklayan Hasan Aslanoba, o dönemde sektörü çok iyi bilmediği için bu rakamı az tutmuş olduğunu dile getirdi. Hasan Aslanoba, şu ana kadar 400'ün üzerinde projeye baktığını ifade eden Hasan Aslanoba, hala bekleyen projelerin olduğunu sözlerine ekledi.

400'den fazla proje inceledim

Hasan Aslanoba, "İncelediği 400'den fazla projenin yüzde 10 ile yüz yüze görüştüm. Bu projelerin aşağı yukarı yüzde 10'una yatırım  yaptım. Hala incelemediğim ve bekleyen projeler bulunuyor" şeklinde konuştu.

Şu ana kadar en fazla 2 milyon dolarlık yatırım yaptığını, ancak bunu henüz duyurmadığını ifade eden Hasan Aslanoba, yatırım haricinde 4 farklı fona para koyacağını açıkladı.

Yatırım yapacağı girişimcilerle olan ilişkini anlatan Hasan Aslanoba, şu şekilde konuşuyor: "Girişimcilere işin patronunun onlar olduğunu söylüyorum. Sözleşmeyi imzalama sürecini bile e-posta ile çözmeye çalışıyoruz. Anlaşma tamamlandıktan sonra Dropbox içine hızlıca belgeleri koyup ve ekibim çalışmaya başlıyor."

Son olarak Hasan Aslanoba'nın dikkatini çeken alanlar arasında SAAS ve bulut servisleri olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.