Hasan Aslanoba Etohum'a ortak oldu - Girişimlere 3 yıl içinde 6 milyon dolar yatırım yapılacak

Hasan Aslanoba Etohum'a ortak oldu - Girişimlere 3 yıl içinde 6 milyon dolar yatırım yapılacak

Son dönemlerde ismi gerçekleştirdiği melek yatırımlar ile internet sektöründe gündemden düşmeyen Hasan Aslanoba ile Etohum arasında önemli bir yatırım anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre Hasan Aslanoba, Etohum Yatırım A.Ş.'nin %10 hissesine karşılık şirkete 1.2 milyon dolar yatırım yaptı. Gerçekleşen yatırım Etohum tarafından girişimcilerin ilk yatırımlarında kullanılacak. 3 yıl içinde ise yatırım tutarı Hasan Aslanoba tarafından 3 milyon dolara kadar yükseltilecek.

Ayrıca, yapılan anlaşma ile Hasan Aslanoba Etohum'un 3 yıl içinde seçeceği ve ortaklık kararı alacağı 30 girişime de Etohum A.Ş. ile birlikte 3 milyon dolar yatırım yapacak.

Kısacası, önümüzdeki 3 yıl içinde gerçekleşen anlaşma gereğince Etohum ve Hasan Aslanoba tarafından girişimcilere toplam 6 milyon dolar yatırım yapılacak diyebiliriz.

Konuyla ilgili şu anda ortak bir basın toplantısı gerçekleştiriliyor. Basın toplantısının canlı yayınını yazının devamında aşağıda izleyebilirsiniz.

20130528_101710

Dünyada benzer bir model Yuri Milner ve SV Angel ile Y-Combinator arasında uygulanmıştı. Yuri Milner, Y-Combinator'a seçilen tüm şirketlere 150 bin dolar yatırım yapmayı teklif etmişti.

Türkiye'de de girişimler ile melek yatırımcılar arasında bir tür süzgeç görevi gören Etohum gibi oluşumların benzer anlaşmalarını önümüzdeki dönemlerde daha sık göreceğimizi tahmin ediyorum.

Kişisel fikrimi soracak olursanız, Hasan Aslanoba'nın Etohum ile gerçekleştirdiği anlaşmayı doğru buluyorum. Etohum ortakları Burak Büyükdemir ve Kerim Türe'yi de bu başarıları için tebrik ediyorum. Hem sektör için değerli hem de Hasan Aslanoba gibi melek yatırımcılar için örnek teşkil edecek bir anlaşma olduğunu düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.