Google Waze’i 1,3 milyar dolara satın almak üzere

Google Waze’i 1,3 milyar dolara satın almak üzere

Bir süredir dev firmaların peşinden koştuğu Waze satın almasında iddialara göre Google ipi göğüslemek üzere. Her ne kadar henüz resmen açıklanmamış olsa da, İsrail’in en popüler online yayınlardan olan Globe’un duyurduğu haberi ardından AllThingsD’i de kendi kaynaklarından aldığı bilgiler ile doğruladığı gelişmeye göre Google, Waze’i tam 1,3 milyar dolar karşılığında satın almak üzere.

Sizlere daha önce tanıtmış olduğumuz Waze ücretsiz, gerçek zamanlı ve sosyal bir trafik durumu/navigasyon uygulaması. iOS ve Android yüklü cihazlarda kullanılabilen uygulama navigasyon özelliğini Foursquare ve Facebook entegrasyonu ile daha sosyal ve daha kullanışlı hale getiriyor.

Ve görünüşe göre bundan çok kısa bir süre sonra Google’un olacak…

Sizlere daha önce detaylı bir şekilde tanıtmış olduğumuz Waze ile ilgilenen tek firma Google değil. Waze Facebook ve Apple’ın da ilgisini çekmiş hatta bir süre önce Facebook’un satın almaya yakın olduğu konuşulmuştu.

Facebook’un 1 milyar dolarlık teklifinin mutlu sona ulaşmamasının nedeni Waze’in rakamı düşük bulması değil, Facebook’un firmayı İsrail’den ABD’ye taşımak istemesiydi. Waze ise çalışanlarını İsrail’de tutmak konusunda ısrarcı davranınca anlaşma sağlanamadı.

Söylenenlere göre Google ile yapılan görüşmelerde aynı konu tekrar gündeme gelmiş ve Google, bu konuya Facebook’tan daha olumlu bakmış. Google’ın önümüzdeki günlerde resmen açıklaması beklenen satın almanın ardından Waze ofisini en az 3 yıl daha İsrail’de tutmaya devam edecek. Bu arada Waze’in hali hazırda ABD’de ofisi bulunuyor fakat bu ofis merkez ofis olarak değil, daha çok stratejik iş ortakları ile irtibat için kullanıyor.

2009 yılında kurulan Waze bugüne kadar toplam 67 milyon dolar yatırım almıştı. 45 milyon kullanıcıya ulaşmayı başarmış olan Waze, İsrail’in en önemli internet girişimlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.