WWDC 2013'e sayılı günler kala Sony Müzik de iRadio'ya katıldı

WWDC 2013'e sayılı günler kala Sony Müzik de iRadio'ya katıldı

iRadio olarak adlandırılması beklenen Apple'ın yeni nesil internet radyosunun son bacağı da tamamlandı. Daha önce Warner Music Group ve Universal Music Group ile anlaştığı ifade edilen Apple, yeni gelen haberlere göre müzik endüstrisinin 3. büyük ismiyle de anlaşma sağladı.

İki şirket arasındaki süreci takip eden yakın bir kaynağa dayandırılan habere göre Sony Music kataloğu da iRadio'da yer alacak. Pandora ve Spotify karışımı kullanıcıların ön planda olduğu bir hizmet olan iRadio bu anlaşmayla tam olarak silahlanmış şekilde rakiplerinin karşısına çıkabilecek.

Sony'nin müzik parçalarının tamamı dinlenmese de ödeme almak isteyen bir stratejisi var. Ancak söz konusu anlaşmanın detayları henüz bilinmiyor. Bu noktada Apple'ın elinde 500 milyon iTunes hesabı olduğunu ve bu dengeleri değiştirebilecek bir güç olduğu malum.

iRadio'nun tam olarak ne zaman hizmete gireceği de diğer bir bilinmeyen. Zira 10 Haziran’da başlayacak olan Worldwide Developers Conference (WWDC) için ürünün hazır olup olmadığı bilinmiyor. Sadece iRadio'nun tanıtımının yapılacağı tahmin ediliyor.

Gelirinin önemli bir bölümünü iTunes üzerinden sağlayan ve Türkiye gibi büyük potansiyel pazarları yeni yeni keşfeden Apple bakalım iRadio ile ne kadar başarılı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.