Apple'ın iRadio'su WWDC'ye yetiştirilmeye çalışılıyor

Apple'ın iRadio'su WWDC'ye yetiştirilmeye çalışılıyor

Apple, merakla beklenen radyo müzik yayını servisi iRadio'yu 10 Haziran'da başlayacak olan Worldwide Developers Conference'a (WWDC) yetiştirmeye çalışıyor.

Dünyanın en büyük müzik yayıncı şirketleri ile anlaşmaya başladığı söylenen Apple, tüm bu anlaşmalarla birlikte, iRadio servisini de hizmete sokacak. Şimdiye dek Universal ve Warner Music ile anlaştığı söylenen Apple'in büyük müzik yayıncı şirketlerden Sony ile de anlaşma yapmaya yakın olduğu söyleniyor.

Apple duyurması beklenen servisi iRadio ile birlikte Pandora, Spotify, Rdio gibi servislere de rakip olacak.

Apple'ın bu son hamlesini, önümüzdeki hafta başlayacak WWDC'de resmi olarak açıklaması bekleniyor. Adı kesinleşmemiş olsa da, servisin iRadio adını alması ihtimaller dahilinde.

Apple'ın iRadio ürünü çok büyük bir avantaja da sahip olacak. Şu anda 500 milyon iTunes hesabı düşünüldüğünde, iRadio'nun iTunes hesapları ile bağlı olması kullanıcıları teşvik edecek bir özellik olacak. Pandora gibi lider servislerden birinin 70 milyon üyesi olduğunu düşündüğümüzde, iTunes kullanıcılarının iRadio'yu da kullanmaya başlaması rakiplerini zorlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.