Facebook, Waze'i 1 milyar dolara satın alacak mı?

Facebook, Waze'i 1 milyar dolara satın alacak mı?

Son günlerde çıkan spekülasyonlara göre Facebook, İsrail merkezli girişim sosyal trafik ve navigasyon uygulaması Waze'i, tam 1 milyar dolara satın alacak.

Bildiğiniz gibi bu yılın hemen başında, Waze ile ilgili bir yazı yazmış ve sizlere Waze'i detaylıca tanıtmıştık. Aslında o yazıya göz atmanızı mutlaka tavsiye ederim ancak burada da kısaca bahsetmemiz gerekirse Waze, ücretsiz ve sosyal bir trafik durumu/navigasyon uygulaması.

Waze uygulaması üzerinden arkadaşlarınızla trafiğin durumunu paylaşabiliyor, arkadaşlarınızın trafikte hangi noktada yer aldıklarını görebiliyorsunuz.

Waze uygulamasına biçilen değerin ise 800 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında değişen bir rakam olabileceği konuşuluyor. Bildiğiniz gibi Facebook, daha önce 1 milyar dolar bedelle Instagram'ı satın almıştı. Ancak Facebook, Waze'i bu civarda yüksek bir bedelle satın alırsa, yurtdışından yaptığı en büyük satın almayı yapmış da yapmış olacak ve Tel Aviv'li girişimi bünyesine katacak.

Waze'in şu ana dek aralarında Kleiner Perkins, BlueRun Ventures, Magma Venture Partners ve Vertex Venture Capital'ında bulunduğu yatırımcılardan toplamda 64 milyon dolarlık bir yatırımı mevcut. Bakalım Facebook yine yüksek bir bedelle Waze'i satın alacak mı? Gelişmeleri aktarıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.