Yelp CEO'su Jeremy Stoppelman: Facebook veya Google ile rekabet etmek istiyorsanız tek bir işe odaklanın

Yelp CEO'su Jeremy Stoppelman: Facebook veya Google ile rekabet etmek istiyorsanız tek bir işe odaklanın

2012 sonunda Türkiye pazarına da giriş yapan sosyal işletme ve mekan rehberi Yelp'in kurucusu ve CEO'su Jeremy Stoppelman da medya destekçisi olduğumuz LeWeb Londra'nın konuşmacılarından biriydi. Stoppelman, başarılı bir girişimci olarak Loic Le Meur'un sorularını yanıtladı.

Paypal'ın erken dönem çalışanlarından biri olan Stoppelman, 2004'te çıktığı bu macerasına 9 yıldır devam eden nadir internet şirketlerden birisi. Satın alma tekliflerine hayır diyen Stoppelman, geçtiğimiz yıl başarılı bir çıkışla borsaya adım atan Yelp macerasına dayanarak en zor olanın başlamak olduğunu dile getiriyor.

Russel Simmons ile harekete geçen Stoppelman başlangıçta işletmeleri internete taşımak için çaba sarfeden Yelp kurucuları işe başladıktan sonra kullanıcı değerlendirmelerinin önemini keşfetmiş ve bugünlere gelmiş.

Artık bir topluluk olarak da anılan Yelp'in kurucusu 'check-in' özelliğini bir değer olmaktan daha çok bir emtia olarak görüyor. Çok önemli bulmuyor. Odaklanmanın önemine değiniyor ve Google veya Facebook ile rekabet etmek isteyenlerin tek bir şeye odaklanmasını öneriyor. Yelp'in odaklandığı nokta da kullanıcıları birbirine bağlayan mükemmel bir deneyim olarak açıklanıyor.

Opentable entegrasyonundan memnun görünen Stoppelman, Yelp'te en popüler dikeyin sürpriz şekilde alışveriş kategorisi olduğunu söylüyor. Harika mekanların kendini öne çıkarmak için para ödemeye veya telefon defterlerine ihtiyacı olmadığını, Yelp'te bunu ücretsiz şekilde başarabileceklerini de ekliyor Stoppelman.

Stoppelman'a göre bir fikrin peşinden gitmek istiyorsanız o işi 10-12 yıl yapacak kadar sevmelisiniz.

Yelp, ilk çeyrek rakamlarına göre 46.1 milyon dolar gelir, yaklaşık 4.8 milyon dolar zarar etmişti. Durum pek parlak görünmese de Yelp, geçen sene aynı döneme göre gelir kaleminde yüzde 68 büyümüş, zararını ise 5 milyon dolar azaltmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.