Yelp.com.tr ve Yelp iPhone uygulaması Türkçe olarak yayında

Yelp.com.tr ve Yelp iPhone uygulaması Türkçe olarak yayında

Sosyal işletme rehberi Yelp'in Türkiye adımı bu gece itibariyle gerçekleşti. Yelp.com.tr ve Yelp iPhone uygulaması artık Türkçe olarak yayında.

Yelp.com’un Yeni Pazarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Miriam Warren yaptığımız söyleşide Yelp’in Türkiye’ye girişi hakkında detayları almıştık. Yelp, bugün itibariyle tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde hizmet girdi. Sitede Türkçe içerikler ve Türkçe yorumlarla mekanların puanlamasını görmek mümkün.

yelp-ekran-goruntusu

yelp istatistik Büyütmek için tıklayın.

Android ve iOS uygulamaları üzerinden Türkiye’deki işletmelere özel rozetler verecek olan Yelp, Türkiye ile 20. ülkeye de adımını atmış oldu. Türkiye'de bir yerel ofis açılması düşünülmüyor ama Yelp Türkiye için görev yapacak bi Community Manager olacak. Canlı yayınımızda konuşan Yelp'in yeni marketlerden sorumlu başkan yardımcısı Miriam, iş ilanının Yelp'in kariyer sayfalarına konulacağından bahsetmişti ancak bizim duyumlarımıza göre bu kişi bulunmuş.

Sitede bazı Türkçe çevirilerde güncellemeler yapılması gerekiyor ama kısa sürede Yelp'in tam olarak Türkiye pazarına uyum sağlayacağını düşünebiliriz. Yelp.com'da yer alan 33 milyon kullanıcı yorumu ve 85 milyon aylık ziyaret istatistiklerine (sağda) ne kadar katkıda bulunacağımızı da bu paralelde görmüş olacağız.

Özellikle İstanbul'un potansiyeli düşünüldüğünde Yelp'in Türkiye macerasının neler getireceği merak uyandırıyor. Hem Yelp hem de rakipleri için önemli bir adım. Türkiye'de yabancı internet hizmetlerinin adım atması adına da önemli bir yere sahip.

Bu arada Yelp'in mekan bilgilerini Yellow Medya'dan aldığını da not olarak belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.