New York'un en büyük 10 girişim satın almasında Tumblr ilk sırada

New York'un en büyük 10 girişim satın almasında Tumblr ilk sırada

Tumblr'ın Yahoo tarafından satın alınması son yıllarda adından sıkça söz ettiren New York girişim ekosistemi için oldukça önemli bir gelişme oldu. New York'ta kümelenmeye başlayan yeni girişimciler, bu satın almayla 1 milyar dolarlık sınırı geçmiş oldu.

İlk 2 sırada Yahoo var!

New York'un risk sermayesi destekli ve borsaya açılmamış* girişimlerinin satın almalarını inceleyen CB Insights, şimdiye kadar gerçekleşmiş en iyi 10 çıkışı listelemiş. İlk sıra elbette 1.1 milyar dolarla Tumblr yer alıyor. Şaşırtıcı olan 2. sıradaki 850 milyon dolarlık Right Medya satın almasının (2007) da Yahoo'ya ait olması.

Bu tabloya baktığımızda Yahoo'nun New York'lu girişimleri sevdiğini söyleyebiliriz. Ancak satın alma konusunda biraz geç mi kalıyor sorusu da aklıma gelmiyor değil.

new york girisim satin almalari cikis Buddy Media, Admeld, Huffington Post ve diğerleri...

Listenin devamında SalesForce'un 745 milyon dolarlık Buddy Media satın alması (2012), Google'ın 400 milyon dolarlık Admeld satın alması ve AOL'in 315 milyon dolarlık Huffington Post satın alması Webrazzi'de sizlerle paylaştığımız çıkışlar arasında yer alıyor.

26 yaşında dolar milyoneri olan David Karp'ın başarısı içerik tarafındaki hizmetler için olumlu bir hava yaratırken New York'un medya, reklam ve finans odaklı ekosistemini tamamlayıcı bir portre çiziyor. risk sermayesil-New-York-and-Massachusetts

New York rüyası büyüyor

New York'un büyüyen yatırım ekosistemi Tumlr'ın çıkışı ile elini güçlendirdi. Yukarıdaki şirketlere yatırım yapan yatırımcıların da (New York içinden veya dışından) artık daha hevesli olacağını düşünebiliriz.

Bundan sonra New York'tan çıkacak yeni büyük satın almayı tahmin etmek isterseniz 300'den fazla New Yorklu girişim arasından seçim yapabilirsiniz. Behance.netBirchbox, Coursekit, GetglueVimeo, HunchYipit ve tabii ki Foursquare'i önde gelen NY girişimleri arasında gösterebiliriz.

İnternet/teknoloji girişimciliğinde İstanbul'u takip eden şehirlerimizden Ankara'nın yükselmesini temenni ederken TIME'ın takip etmemizi önerdiği New  Yorklu 10 dikkat çekici girişime de unutmayalım.

*Google'ın 3.1 milyar dolara satın aldığı New Yorklu DoubleClick daha önce borsaya açılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.