Dünyadaki internet kullanıcılarının yarısı Facebook'un aktif kullanıcısı

 Dünyadaki internet kullanıcılarının yarısı Facebook'un aktif kullanıcısı

Sosyal ağ şirketleri yavaş yavaş halka arz oluyor ve aradaki rekabet kızışıyor. Global Web Index'in son raporu bu rekabetin geldiği son noktayı gözler önüne seriyor.

2013'ün ilk çeyreğinde sosyal ağlar arasında aktif kullanıcı açısından ilk sırada gelen isim elbette Facebook. Son 1 ayda Facebook kullanıcısı sayısı dünyadaki 2 milyarı aşkın internet kullanıcısının yarısına denk düşüyor. Facebook'un ilk çeyrek mali sonuçlarında 750 milyon aylık aktif mobil kullanıcı rakamına ulaştığı düşünülürse bu oran pek de sürpriz değil.

Facebook'u takip eden 2. ve 3. sırada Google'ın ürünleri var. Google+ sitede geçirilen süre açısından Facebook'un çok gerisinde olsa da son çeyrekteki aktif kullanıcı sayısıyla Facebook'un ardından 2. sırada geliyor. İnternet kullanıcılarının yüzde 26'sına ulaşıyor. Youtube'un erişim oranı ise yüzde 24. sosyal ag istatistikleri

Aktif kullanıcı açısından Twitter internet kullanıcılarının yüzde 22'sine ulaşırken Twitter'ı Çinli sosyal ağlar yakından takip ediyor. Sina Weibo, Qzone, Tencent, Tencet Weibo'nun ortalama erişim oranı yüzde 20'nin üzerinde.

Facebook'taki aktiviteler tabletlere taşınıyor

Stream Social raporunun paylaştığı bilgilerden biri de Facebook'ta artan aktivitelere dair. 2012'nin 2. çeyreği ile 2013'ün 1. çeyreği arasında en büyük artış video kliplerin izlenmesine dair. Masaüstünde ve mobilde yüzde 47 büyüme gösteren bu aktivite tabletler üzerinde yüzde 93 büyüme göstermiş. Tabletlerin artışı bu noktada açıkça görülebiliyor.

Başka bir örnek vermek gerekirse markalara ait bir grup üyeliği veya sayfa takibi ile arkadaşlarla birebir mesajlaşma da tabletlede yüzde 90 büyüme göstermiş.

Türkiye Twitter'da en hızlı büyüyen 15 ülke arasında değil

Twitter'da üye sayısı bakımından en hızlı büyüyen ülkeler de Global Web Index'in değindiği noktalardan biri. Yine 2012 2. çeyreğine göre ele alınan yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi Endonezya, Suudi Arabistan ve Singapur ilk 3 sırayı alıyor. İlk iki sıra yüzde 40'ın üzerinde, 3. sıra ise yüzde 30'un üzerinde büyüme göstermiş ve ilk 15'te Türkiye'nın adı geçmiyor. Sevinelim mi üzelelim mi bilemiyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.