iTunes kullanıcıları yılda ortalama 40 dolar harcıyor

iTunes kullanıcıları yılda ortalama 40 dolar harcıyor

Geçtiğimiz çeyrekte yüzde 32'lik bir büyüme gerçekleştiren iTunes, açıklanan rapora göre yükselişini sürdürmeye devam ediyor.

iTunes içerik gelirlerini de 2013'ün ilk çeyreğinde yükseltmeyi başardı. 2.1 milyar dolardan 2.4 milyar dolara çıkan gelirin ve büyümenin sebebi de yılbaşındaki hediye kartı yoğunluğu ve Ocak ayında bu yüzden artan gelirler de son derece normal karşılanıyor.

Bununla birlikte iTunes, istikrarlı bir büyüme içerisinde. Her çeyrek açıkladıkları rakamlarla gelirlerini arttırmayı her seferinde başarıyorlar.

Asymco'da yayınlanan rapora göre, bir iTunes kullanıcısı yıl içerisinde iTunes'daki dijital içerikleri satın almak için 40$ harcıyor. 35 milyon şarkının yer aldığı iTunes, 1.75 milyon kitabın yer aldığı iBook Store ve iOS geliştiricileri tarafından geliştirilmiş 850 binden fazla uygulama bulunuyor.

cumulative-downloads

Medya türüne göre en çok indirilenlere baktığımızda, aslan payını iTunes'daki uygulamalar alıyor. Apple'ın açıkladığı rakamlara göre saniyede tam 800 uygulama indiriliyor. Uygulamaların adından en çok ilgi gören içerik ise tabii ki müzik. Fakat kitap ve video konusunda iTunes'un atak yapması gerektiğini ve son çeyreklerde, ufak hareketlenmelerle büyüme de olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.