Facebook mobilde 750 milyon kullanıcıya ulaştı, 375 milyon reklam geliri sağladı

Facebook mobilde 750 milyon kullanıcıya ulaştı, 375 milyon reklam geliri sağladı

Geçen sene tam bu zamanlarda Facebook, mobil gelirler konusunda sorunlar yaşıyordu. 2012 yılının ilk çeyreğinde mobil reklam hamlesini hayata geçiren Facebook, başta borsadaki yatırımcılarını memnun edemiyordu. Ancak dün açıklanan 2013 yılı birinci çeyrek rakamlarına artık bu dönemin geride kaldığını söylemek mümkün.

Facebook'un dün açıkladığı 2013 yılı birinci çeyrek mali tablolarına göre şirketin mobil reklam gelirleri 375 milyon dolara ulaştı. Şirketin söz konusu dönemde 1.25 milyar dolar gelir ettiğini düşünecek olursak mobil gelirlerin toplam Facebook gelirlerinin yüzde 30'a yükseldiğini görüyoruz. Bu oranla beraber şirketin mobil gelirleri Facebook tarihinin en yüksek oranına ulaşmış olduğunu belirtelim.

Facebook, mobil cihazlardan sadece reklam geliri konusunda kazanmadı. Toplamda 1.1 milyar kullanıcıya ulaşan Facebook, 750 milyon aylık aktif mobil kullanıcı rakamına ulaştı. Bir önceki çeyrekte 680 milyon mobil kullanıcıya ulaştıklarını açıklayan şirketin, 3 aylık dönemde 70 milyon yeni mobil kullanıcı kazandığını paylaşalım.

Facebook Home ile mobilin etkisi artabilir

Mobil kullanıcı sayısı konusunda ilginç noktalardan biri Facebook'a sadece mobil cihazlardan bağlanan kullanıcılara ait. Facabook'tan paylaşılan rakamlara göre söz konusu dönemde 189 milyon kullanıcı sosyal ağa sadece mobil cihazlarından bağlanış durumda.

Facebook'un mobildeki elini güçlendirmek için yoğun bir şekilde çalıştığını söylemek mümkün. Facebook Home ile akıllı telefonları Facebook merkezli bir iletişim cihazına dönüştüren şirket, bu hamleyle mobil alanda önemli bir güç kazanabilme potansiyelini elinde tutuyor. Hatta Google Play verilerine göre ilk paylaşılan rakamlara göre Facebook Home, uygulama mağazasındaki ilk haftasında 500 bin civarında indirilme rakamına ulaştı.

Paylaşılan tüm veriler yazının başında da belirttiğimiz gibi Facebook'un en sıkıntılı olduğu alanlardan biri olan mobil gelir ve reklam konusunda önemli bir aşama kaydettiği yönünde. Facebook'un mobil reklam modelinin hayata geçirilmesinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesinin ardında yüzde 30'luk pay almasının, şirketin bu anlamda başarılı bir yol aldığını gösterdiğini söyleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.