Sonunda Facebook mobil reklama el atıyor

Sonunda Facebook mobil reklama el atıyor

Facebook bundan çok kısa bir süre gerçekleştirdiği halka arz başvurusunda firma ile ilgili pek çok detayı da gözler önüne serdi. Örneğin Facebook'un en büyük risklerden birini mobil tarafta görüyor olduğunu bu sayede öğrendik. Gerçekten de mobil Facebook için önemli bir risk ama aynı zamanda büyük bir potansiyel.

Facebook'un şu anda 425 milyon mobil kullanıcısı var. Özellikle de gelişmekte olan pazarlarda bu kullanıcıların bir kısmı Facebook'a bir PC üzerinden, sadece mobil cihazlardan erişiyorlar. Fakat Facebook sadece ABD'de 2 milyar dolara ulaşan mobil reklam pazarından şu anda hiç para kazanamıyor. FT.com'un haberine göre yeni mobil reklam uygulaması ile Facebook birkaç hafta içerisinde bu durumu değiştirmeye hazırlanıyor.

İddiaya göre Facebook mobil reklam uygulaması için çeşitli reklam ajansları ile ön görüşmeler gerçekleştirmiş. Fakat Facebook'un bir ajans ile çalışmak yerine bu konuyu kendi içerisinde çözmesi daha yüksek bir ihtimal gibi görünüyor.

Facebook'un mobil reklam yönteminin ise sponsorlu öyküler olması bekleniyor. Mobil trafiğin halen dünyanın önemli bir kısmında pahalı olduğu düşünüldüğünde, bu öykülerin kullanıcıları dış bağlantılara yönlendirmesi yerine, Facebook mobil uygulaması içerisindeki sayfalara göndermesi daha uygun bir çözüm gibi görünüyor.

Gelelim zamanlamaya… Gelirlerinin yüzde 85'ini reklamlardan elde eden Facebook'un, mobil reklamları hayata geçirmek için çok beklemeyeceği kesin. Mayıs ayında halka arzı gerçekleştireceği tahmin edilen Facebook'un Mart başında mobil reklamlara başlayacak ve halka arz öncesi elini daha da güçlendirmek isteyecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.