Hollywood sinema salonları olmadan daha fazla kazanabilir

Hollywood sinema salonları olmadan daha fazla kazanabilir

Sosyal ağlar, 3 boyut, internet TV gibi birçok teknolojinin hızla TV özellikleri arasında girmesi, sinema-TV çekişmesini gün geçtikçe alevlendiriyor. Bir yanda satış rekorları kıran televizyon prodüksiyonları, diğer yandaysa gişe hasılatlarına gittikçe azalan sinema sektörü. Bu verileri yan yana koyunca Hollywood'un sinema salonlarında ısrar edebileceğini söyleyebilir miyiz? 

Konu üzerine araştırma yapan BTIG (ücretsiz üye olabilirsiniz) sinemaya giderek film izlemekle evde film izlemeyi maliyet açısından kıyaslayan  bir araştırma yapmış. Araştırmasının sonucuna göre izleyiciler vizyona giren filmler için ödenen ücretten fazlasını evde film izlemek için ödemeye razı. Araştırmaya katılanların yüzde 70’i evde izleyebileceği filmler  için 20-25 doları gözden çıkarıyor. Geriye kalan azınlık grupsa evde film izlemek için ekstra para vermeyi düşünmüyor.

Araştırmaya katılanların iddia ettikleri diğer bir görüşse, sinema izlemek için dışarıya çıkıldığında daha fazla para harcandığı. Sinemaya gitmek için dışarıya çıkıldığında, park ve yemeğe ödenen ücretler de maliyeti tırmandırıyor. Bu yüzde film severler, evde film izlemeye daha fazla ödemeyi tercih ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.