Yahoo yönetim kurulu başkanı Fred Amoroso neden istifa etti?

Yahoo yönetim kurulu başkanı Fred Amoroso neden istifa etti?

Yahoo Yahoo bir zamanlar dünyanın en önemli internet şirketlerinden biriydi. Fakat Google ve Facebook gibi devlerin hızlı büyümesi ile beraber hem kullanıcı, hem de reklamveren taraflarında çok önemli ölçüde güç kaybetti.

Son zamanlarda ise Yahoo’da büyük bir değişim rüzgarı esiyor. Daha önce Google’da da görev yapmış Marissa Mayer’ın CEO pozisyonuna getirilmesi ile birlikte Yahoo’da çıkışa geçti, fakat Yahoo’nun eski güzel günlerine tam olarak döndüğünü söylemek de pek mümkün değil.

Fakat bu yeniden canlanma sürecinde bu kez de yönetim kurulundan sürpriz bir haber geldi ve başkan Fred Amoroso görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Daha önce IBM’de de görev yapmış olan Amoroso, Mayıs 2012’de Yahoo’nun yönetim kurulu başkanlığı görevine gelmişti ama henüz bu pozisyonda 1 yılını doldurmadan çekilme kararı aldı. Amoroso: “Göreve gelirken değişim döneminde Yahoo’ya katkı sağlayabilmek için sadece bir yıl görev yapmayı planlamıştım” diyor ama yine de bu sürpriz istifanın başa nedenleri olup olmadığı merak ediliyor.

Amoroso’nun görev geldiği dönem Yahoo için en sıkıntılı dönemlerden biriydi. Firmanın o dönemli CEO’su Scott Thompson’ın özgeçmişinde doğru olmayan ifadeler yer aldığı için görevinden ayrılmak zorunda kalmış olması ufak çaplı bir skandala yol açmıştı. Bu olayla birlikte Amoroso yönetim kurulu başkanı koltuğuna geçmiş ve Thompson’ın yerine CEO olarak Ross Levinsohn atanmıştı.

Eski Yahoo – Yeni Yahoo

Bu zor dönemleri çok yakından yaşayan Amoroso’nun “zaten 1 yıl kalacaktım” açıklamasının ardından sağlığı ile ilgili sorunları nedeniyle görevden ayrıldığı yönünde de bazı haberler çıktı. Fakat farklı iddialar da var. Bunlardan ilki Amoroso ile kendi CEO adayı Levinsohn yerine göreve gelen Mayer ile vizyon farklılıkları olduğu yönünde. Amoroso’nun görevde 1 yıl kalma kararının Mayer’ın göreve getirilmesinin ardından netleşmiş olması kuvvetle muhtemel.

Diğer yandan Yahoo’da bir süredir ciddi bir değişim yaşanıyor ama Amoroso aslında çalışanlar için değişim öncesi Yahoo’yu temsil ediyor. Çünkü kendisini Yahoo’da ilk olarak göreve getiren Roy Bostock, bir anlamda “eski Yahoo”nun önemli bir parçası ve Amoroso ile yakınlığı ile biliniyor. Firmanın dışına çok yansıtılmayan içerideki yeni-eski çatışmasının bir sonucu olarak Amoroso’nun görevden çekilmiş olması diğer bir ihtimal.

Amoroso’nun ani istifasından sonra 25 Haziran’daki seçimlere kadar Maynard Webb geçici olarak bu posizyonda yer alacak. Sonrasında ise Yahoo’nun yeni ve kalıcı yönetim kurulu başkanı seçilecek. Fakat görünen o ki Amoroso’nun istifası “yeni Yahoo”nun biraz daha önünün açılmasına neden olacak ve Mayer’ın gücü daha da artmış olacak. Yani yönetim kurulu başkanının da Mayer’ın vizyonuna yakın biri olması çok yüksek ihtimal. Bu durumda şirket içindeki ufak çaplı da olsa devam eden eski-yeni çatışmaları büyük oranda sona erdirmiş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.