Geeksphone'un satışa sunduğu Firefox OS temelli ilk cihazlar kapışıldı

Geeksphone'un satışa sunduğu Firefox OS temelli ilk cihazlar kapışıldı

Mobil işletim sistemi pazarının merakla beklenen oyuncusu Firefox OS'un ilk silahşörleri Geeksphone tarafından dün satışa sunuldu ve bir kaç sat içinde tükendi.

Firefox OS temelli cihazlar resmi tanıtımla bu yıl ortasında 5 ülkede pazara çıkacak ama İspanya merkezli Geeksphone iki Firefox OS temelli modeli tanıtarak sürpriz yaptı. Geliştiricileri hedefleyen Geeksphone, bu çıkışında da gayet başarılı oldu ve stoklar iki modeli için de kısa sürede tükendi.

Keon ve Peak adlı cihazlar sırasıyla vergiler hariç 91 Euro ve 149 Euro fiyatla satışa sunulmuştu ve stokların kısa sürede yenilenmesi bekleniyor. Cihazların fiyatları da göz önüne alındığında çok güçlü cihazlar olmadığı malum ama zaten Firefox OS'un orta ve alt segmentte rekabete gireceğini biliyoruz.

Keon Peak Firefoz OS

İlk adımı İspanyol Gençleri attı

Geeksphone'un arkasında 20 yaşında Javier Aguera adlı bir İspanyol gencinin olduğunu da paylaşmadan geçmeyelim. Aguera, 16 yaşındayken GeekPhone'u Rodrigo Silva Ramos ile birlikte kurmuş. Genç yetenek ilk stokların günlük 5000 cihaz gönderime hazırlıklı olduğunu söylemişti ama görünen o ki ortada beklenenden fazla bir ilgi var.

Ülkemize giriş yapması gümrük kuralları gereği sıkıntılı olabilir ama shop.geeksphone.com adresinden Keon ve Peak'in yeniden satışa girip girmediğini takip edebilirsiniz. Ülkemizdeki üretici ve markaların Firefox OS'a nasıl ilgi gösteceğini ise henüz bilmiyoruz.

Kısa bir özet geçmek gerekirse geçen yıl ortasında ilk haberini yaptığımız Firefox OS, bu sene Mobile World Congress‘te ilgi görmüş ve Twitter da Firefox OS uygulamasını tanıtmıştı. Çok sayıda üretici ve telekom şirketi Firefox OS'u destekleyeceğini açıklamıştı. Firefox OS bu ay başında Türkiye'ye de gelmiş ve ardından Firefox OS için ödeme altyapısının geliştirildiğine dair bir haber yapmıştık.

Firefox OS temelli akıllı telefon alır mısınız?

Firefox OS hakkında detaylı videolar ve sunumlara erişmek için de şu sayfayı ziyaret edebilir, şu sayfadan da Firefox OS simulatörünü Firefox tarayıcınıza ekleyebilirsiniz.

Son olarak malum soruyu soralım; Firefox OS temelli bir akıllı telefon almayı düşünür müsünüz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.