Twitter, Firefox OS uygulamasını duyurdu

Barcelona'da gerçekleştirilen Mobile World Congress tüm hızıyla devam ediyor ve dün, sizler için Mozilla'nın mobil işletim sistemi Firefox OS'in ön incelemesini gerçekleştirmiştik.

Mozilla, dünya üzerindeki 18 operatörün Firefox OS'i desteklediğini dün açıklamıştı. Bugün de Twitter resmi blogu üzerinden yapılan açıklamayla, Twitter'ın Firefox OS uygulamasını duyurdu.

Twitter bu konuda hızlı davranmış gibi gözüküyor. Böylece Firefox OS yüklü telefonlar piyasaya sürüldüğü andan itibaren Firefox OS için Twitter uygulaması Firefox Marketplace'deki yerini alacak. Bununla birlikte, Twitter'ın Firefox OS'li telefon üreticileri ile anlaşıp, Twitter'ın cihazlarda önyüklü (pre-load) olarak gelmesini de sağlayacaktır.

Firefox OS - Twitter
 

Firefox OS'in Twitter uygulaması yukarıdaki gibi görünecek. Bu tasarım aslında Twitter'ın iOS ve Android uygulamaları ile benzerlik gösteriyor. Home, Connect, Discover ve Me gibi yukarıda dörtlü butonlar yer alıyor.

Twitter aynı zamanda resmi blogu üzerinden yaptığı açıklamada Firefox OS için heyecanlarını da dile getirmiş. Bakalım Firefox OS, ekosistemdeki yerini nasıl alacak ve Android ile iOS gibi güçlü rakiplerinden pazar payı koparabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.