Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2013 Cuma günü başlıyor

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2013 Cuma günü başlıyor

ozgur yazilim ve linux gunleri 2013Özgür yazılım meraklıları için yılın en önemli etkinliklerinden biri olan Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2013 bu Cuma günü başlıyor. Etkinlik programında bu yıl da çok sayıda önemli konuşmacı var.

Linux Kullanıcıları Derneği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından desteklenen etkinlik bir kez daha Türkiye'deki Linux ve özgür yazılım meraklılarını buluşturmayı hedefliyor. Her seviyeden katılımcıya bu iki konuda çeşitli bilgiler sunmayı hedefleyen Özgür Yazılım Günleri , tamamen ücretsiz ve kayıt gerektirmeyen bir kolaylıkla organize ediliyor.

Etkinlikte 30 yıllık özgür yazılım dünyası hem bireysel hem kurumsal hem de kamu sektöründen çalışanlarla ve öğrencilerle masaya yatırılacak. Bir kısmı uygulamalı olan seminerler, kısa bildiriler ve kurumsal başarı öykülerinin anlatılacağı etkinlikte Sadece Hosting ve MetGlobal'in ana sponsorluğunda 5'i yabancı olmak üzere onlarca konuşmacı sahne alacak.

Türkiye'nin en önemli internet şirketlerinin de ilgi gösterdiği etkinliğin en önemli konuşmalarından biri sanırım Mozilla'dan Brian King. Deneyimli isim "Firefox OS: Full Web On Your Mobile Device" konulu konuşmasıyla katılımcılara Firefox'un merakla piyasaya çıkması beklenen mobil işletim sistemini anlatacak.

İlki 2002 yılında Ankara Üniversitesi'nde düzenlenen Özgür Yazılım Günleri etkinliği bu yıl 11. kez düzenleniyor. Son 4 yıldır İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı etkinlik bu yıl 5 – 6 Nisan tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde katılımcılarını bekliyor. Eğer bir maniniz yoksa takviminize kaydetmeyi unutmayın. Katılamayanlar ise Cuma gününden itibaren Twitter'da #oylg2013 etiketini takip edebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.