Mozilla, Firefox OS için ödeme sistemi API'sini geliştiriyor

Mozilla, Firefox OS için ödeme sistemi API'sini geliştiriyor

Kullanıcıların ödeme yapacakları mecralar çeşitlendikçe, onlara sunulan ödeme sistemi seçenekleri de hızla artıyor. Pek çok büyük firmanın, kullanıcıların ödemelerini kendi sistemleri ya da sanal cüzdanları üzerinden gerçekleşmesi için uğraşmalarının başlıca nedeni ise bu akışın kendi kontrollerinde gerçekleşmesini sağlamak.

Apple, Google bu alanda başı çeken firmalar arasında ama alternatifler hızla çoğalıyor. Son olarak Mozilla da, Firefox OS üzerinde gerçekleşecek ödemeleri kolaylaştırmak için kendi özel ödeme sistemi mekanizmasını tanıttı.

Mozilla, Google Cüzdan alt yapısını kullanan bu yeni API ile geliştiricilerin Firefox OS’ta daha rahat ödeme alabilmelerini amaçlıyor ama tek hedef bu değil…

Mozilla’nın bu ödeme sistemi ile ilgi duyduğu diğer bir alan ücretli içerikler. Web üzerinde ücretli içerik modelini başarılı bir şekilde uygulayabilenlerin sayısı sınırlı. İçerik sitelerinin daha büyük kısmının iş modeli reklam geliri üzerine kurulu. Fakat söz konusu uygulamalar olduğunda ücretli içerik çok daha yaygın bir şekilde karşımıza çıkıyor. Mozilla bu modeli mikro ödemeler ile Firefox OS’ta uygulamak için yeni ödeme mekanizmasına güveniyor.

Her ne kadar Mozilla’nın bu ödeme sistemi mekanizması heyecan verici olsa da, konuyu aktaran Kumar McMillan bunun henüz “deneysel” bir çalışma olduğunu söylüyor. Yani var olan özellikler zaman içinde ciddi değişiklikler gösterebilir.

Bu deneme sürecinin ne kadar devam edeceğine dair henüz bir bilgi yok ama Mozilla’nın bu alanda ilginç açılımlara gebe bir çalışma sürdürüyor olması bile uzun vadede ortaya güzel sonuçlar çıkabileceğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.