121 milyon adet satışa ulaşan iPad üçüncü yaşını doldurdu

121 milyon adet satışa ulaşan iPad üçüncü yaşını doldurdu

Bundan tam 3 yıl önce. Apple'ın o dönemki CEO'su Steve Jobs sahnede tüm kullanıcı alışkanlıklarını değiştirecek olan iPad'in ilk modelini tanıttı. O günün üzerinden tam 3 yıl geçti ve iPad o dönemdeki beklentilerden fazlasını verdi. Üretici şirketlerden, içerik sağlayıcılara kadar hemen hemen tüm dijital sektörler deyim yerindeyse farklı çağ yaşamaya başladı.

Rakamlardan konuşacak olursak 2010 yılında piyasaya sürülen birinci nesil iPad, yaklaşık 6 ayda 7.4 milyon adet sattı. Çığ gibi büyümeye başlayan iPad satışları, 2011 yılında 32.3 milyon adede ulaştı. 2012 yılında hemen hemen ikiye katlanan iPad satışları yıl sonunda 58 milyon adede ulaştı. 2013 yılının ilk çeyreğine baktığımızda ise yaklaşık 22.9 milyon iPad satışının gerçekleştiğini belirtebiliriz.

Aradan geçen 3 yıldaki iPad satışlarını alt alta topladığımızda 5 farklı model ile 121 milyon adetten fazla iPad satışı gerçekleşmiş durumda. İşin finansal boyutunun ise milyarlar dolar seviyesine ulaştığını belirtelim. Apple'dan paylaşılan rakamlara göre şu anda sadece iPad satışlarının geliri 67.7 milyar dolar olarak kayıtlardaki yerini alıyor.

iPad serüveninin başlangıcına dönelim. Apple, daha önce tablet bilgisayar çalışması gerçekleştiren Newton'dan bir transfer gerçekleştirmişti. Newton tablet bilgisayarını geliştiren ekipten olan Michael Tchao'yu transfer eden Apple, birinci nesil iPad çalışmalarında etkin rol oynamıştı.

Teknoloji sektörünün önde gelen isimleri eleştirmişti

Teknoloji sektörünün önde gelen isimleri tarafından sık sık eleştirilen tablet bilgisayarlar, iPad'in başarısından sonra üretici şirketlerin odak noktası oldu. Global şirketlerden yerli şirketlere kadar onlarca şirket tablet bilgisayara üretmeye başladı.

Öte yandan birçok sektör ve kurum operasyonlarında aktif olarak iPad kullanmaya başladı. Havacılıktan sağlığa kadar birçok sektör iPad kullanarak çalışma hayatlarına cihazı adapte etti. Özellikle eğitim sektöründe tablet bilgisayar önemli noktaya geldi. Son dönemde gerçekleşen Apple'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret etmesini örnek olarak gösterebiliriz.

Kullanıcı alışkanlıklarını kökten değiştiren iPad'in küresel çaptaki etkisine birçok örnek gösterilebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.