Ve Karşınızda Apple iPad!

Aylarca konuştuk, yazdık. Apple hiçbir haber sızdırmazken "Apple Tablet" kesinlikle gündemden düşmedi. Ama bugün yapılan konferansla Apple'ın beklenen tablet bilgisayarı piyasaya girdi: iPad!

Klasik kıyafetiyle sahneye çıkan Steve Jobs'un tanıtımına başladığı Apple'ın yeni cihazı yine fenomen olmaya aday! iPad, kabaca notebooklar ile akıllı telefonlar arasında kurgulanmış üstün yetenekli bir mobil cihaz olarak tanımlanabilir. iPhone'a ait tüm uygulamaları çalıştırabilecek iPad için özel uygulamaların geliştirilecek olması da  iPad'in kendi piyasasını oluşturacağını gösteriyor.

Daha çok e-posta ve web tarayıcı kullanımına yönelik iPad, 680 gr civarında ağırlığa ve 1,27cm kalınlığa sahip. 9.7 inç LCD ekranlı iPad, 1GHz hızındaki kendi işlemcisi A4 ile 16, 32 ve 64GB hafıza özellikleriyle sunuluyor . 802.11n, WiFi ve Bluetooth 2.1. standart bağlantı özelliklerinin yanında ücret farkıyla 3G bağlantı destekli modellerde alınabilecek. 10 saate kadar uzayan pil ömrünün yanında stand-by modunda iPad'i 1 ay kadar saklamak mümkün olacak.

Wifi bağlantısına sahip iPad'ler 16, 32 ve 64GB için sırasıyla 499$, 599$, 699$; Wifi+3G bağlantısına sahip iPadler ise yine hafızasına göre 629$, 729$, 829$'dan satılacak.

Hareket algılayıcı ve dijital pusulayı da barındıran iPad, iPhone gibi full kapasitif çoklu dokunmatik ekrana sahip. Yeni SDK'sını da duyuran Apple, bunun iPad  araçlarını da barındıracağını paylaştı. Gameloft, Electronic Arts ve New York Times gibi büyük anlaşmaları da basınla paylaşan Apple, online oyunlar ve dijital kitap dünyasında da büyük bir ses getirmeye hazırlanıyor. iBooks altında ulaşılabilecek kitaplar iPad'e direk olarak indirebilecek.

Bir klavye ve destek modülü ile ergonomik kullanım sunacak olan iPad yine AT&T desteğiyle satın alınabilecek. 3G'li versiyonları şebekeden bağımsız çalışacak iPad uluslararası piyasaya haziran ayında sunulacak.

Şimdilik kabaca özelliklerini paylaştığımız iPad'in fotoğraflarıyla sizi başbaşa bırakalım: ;)

EK: Tüm detayları biraz önce aktif olan http://www.apple.com/ipad sayfası üzerinde bulabilirsiniz.

Görsel Kaynaklar: Gdgt.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.