Apple Eski Newton Ekibinden Birini Geri Aldı. Tablet mi Geliyor!

newton-to-iPad

Microsoft'un Courier tabletinin, detayları ve videoları gelmeye devam ederken Apple tarafından gelen bir haber Apple tablet bekleyenleri heyecanlandırdı. Apple, 15 yıl önce çıkardığı el tableti Newton'u geliştiren ekipten, Michael Tchao'yu yeniden işe aldı. The New York Times'ın haberine göre Apple'da Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı sıfatıyla göreve başlayan Tchao, Nike'da TechLab bölümünün yöneticiliğini yapıyordu. Apple'dan ayrıldıktan sonra başarılı bir kariyer yapan Tchao'nun Nike'ın teknoloji entegrasyonlarının geliştirilmesinde çalıştığı ve iPod'a özel ürünlerinin geliştirilmesinde direk etkili kişi olduğu söyleniyor. En son çıkan iPod Nano'daki Nike uygulamalarında da Tchao'nun parmağının olması muhtemel.

Michael Tchao'nun Apple'a katılmasını önemli kılan sebeb ise tablet konusunda ki deneyimi, Apple'ın Newton el tabletleri 15 yıl önce başarısız olsa da bugün ki iPhone'un ve iPod Touch'ın temellerini attığı söylenebilir. Newton'un geliştirilmesinde çalışan bir ismin bu dönemde Apple'a dönmesi akıllara beklenen Apple tabletini getiriyor. Microsoft'un beklenmeyen tablet çıkışı ve Courier'in tanıtım videolarında ki üstün özellikleri belki de açığa çıkma pahasına da olsa Apple'da işleri hızlandırmayı zorunlu hale getirmiş olabilir.

tablet-touch-concept

Apple, tablet konusunda ki sessizliğini korurken internetteki dedikodular arkası kesilmeden devam ediyor. Son olarak iLounge'un yaptığı habere göre ürünün ismi "iPad" olacak ve 19 Ocak 2010'da duyurulduktan sonra Mayıs veya Haziran  gibi (aynen iPhone'da olduğu gibi)  satışa sunulacak. Ekran boyutunun ilk başta 7 inç olarak düşünüldüğü ancak son versiyonda 10.7 inçe yükseltildiği söyleniyor. İşletim sistemi olarak iPhone OS kullanması beklenen ürün 3G'li ve sadece Wi-Fi'lı olmak üzere 2 farklı versiyonla satışa sunulacağı söyleniyor.

Netbooklarla yarışmasıın çok olası olmadığı ürün daha çok büyük ekranlı bir iPhone düşülüyor. App Store'daki uygulamalara ne derece uyumlu olacağı şimdilik bilinmesede mutlaka birşekilde uyumlu hale getirilebileceği zannediliyor. Muhtemelen ürün ilk duyurulduğunda geliştiricilere uygulamalarını nasıl "iPad" uyumlu hale getirecekleri konusunda dökümanlar temin edilecektir. Geçtiğimiz günlerde 2 milyarıncı uygulamanın da indirildiği App Store, uygulama çeşitliliğiyle Apple'ı tablet konusunda bir anda tepeye taşıyabilir.

Apple'ın tableti bir başka eğlence aracı mı yoksa daha çok bir internet aracı şeklinde mi segmentleyeceği bilinmiyor. Hatta Apple'ın böyle bir çalışması olup olmadığı da bilinmiyor. Ancak Apple'ın senelerdir uyguladığı taktikler bize gösteriyor ki tam olarak yukarıda anlattıklarım gibi olmasa da geniş dokunmatik ekranlı bir ürün çıkartacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.