Türkiye'de kadınlar her ay 29 saatini internette geçiriyor

Türkiye'de kadınlar her ay 29 saatini internette geçiriyor

ComScoreBiraz geriye gittiğimizde Türkiye'nin internet kullanımında Avrupa'nın ilk 3 ülkesinden (genelde 1-2) olduğunu biliyoruz. Peki bu veriye dünya çapında ve kadınlar üzerinden bakarsak nasıl bir kesit çıkar dersiniz?

comScore'un Kadınlar Günü'ne özel çıkardığı aşağıdaki grafik ABD'li kadınların internette vakit geçirmek konusunda ilk sırada olduğunu gösteriyor. İkinci sırada Kanada, üçüncü sırada Birleşik Krallık var. İnternette geçirilen süreler ise 42.1 saat, 41.9 saat, 41.7 saat şeklinde sıralanıyor. Bu 3 ülkedeki kadınlar internette vakit geçirme konusunda diğer ülke kadınlarından 5 saat daha ileride.

Avrupa'nın internette en çok vakit geçiren ülkelerinden Hollanda'da kadınlar aylık 35.6 saatini internette geçiriyor ve 4. sıradan sonra 5 saatlik bir fark daha açılıyor.

Women-online

Polanya, Fransa ve Tayland'ın ardından 8. sırada gelen Türkiye'nin ortalaması 28.8 saat. Yani kadınlarımız her gün yaklaşık 1 saatini internette geçiriyor. Sadece Avrupa'ya bakıldığında Türkiye 5. sırayı alıyor ki bu genel (kadın+erkek) sıralamanın altında olduğumuzu gösteriyor.

Bu grafiğin erkekler için hesaplanması durumunda ülke sıralamamızın daha yukarılarda olabileceğini söyleyebiliriz.

Bir kaç örnek vermek gerekirse ülkemiz, Aralık 2011'de video izleme yaygınlığında Avrupa birincisi, Nisan 2012'de spor sitesi ziyaretlerinde Avrupa birincisi, Aralık 2012'de sosyal ağlarda geçirilen vakit açısından dünya beşincisiydi. Bununla beraber Ağustos 2012'de eposta sitelerini ziyarette Avrupa'daki ilk 10'a bile girememişti. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.