E-posta sitelerini ziyarette Avrupa'nın ilk 10 ülkesi arasında değiliz

E-posta sitelerini ziyarette Avrupa'nın ilk 10 ülkesi arasında değiliz

Comscore yeni raporunda küresel çapta internet kullanım verilerinin yanısıra ülkelere dair e-posta kullanım istatistiklerine de yer verdi. Şaşırtıcı gelebilir ama yüzdesel bazda Türkiye ilk 10 ülke içinde yer almıyor.

Avrupalı internet nüfusu 400 milyona dayandı

397.2 milyon Avrupalının internete bağlandığı Haziran ayında internette geçirilen ortalama süre 25.9 saat olmuş.  Comscore 400 milyona yaklaşan bu çevrimiçi nüfusun yaklaşık yüzde 70'inin (276.4 milyon) Haziran ayında e-posta sitelerini eriştiğini paylaşıyor. Haziran ayında geçen yıla göre büyüme oranını da yüzde 3.7 olarak gösteriyor.

En çok Birleşik Krallık e-posta sitelerini ziyaret ediyor

En aktif şekilde e-posta sitelerine erişen ilk 10 ülke sıralamasında Birleşik Krallık yüzde 82.7 ile ilk sırayı alırken, İspanya yüzde 79.2 ile 2. sırada geliyor. Hollanda ise yüzde 78.9'luk yüksek bir oranla 3. sırada.

Türkiye ilk 10 ülke içinde yer almıyor ama son sıradaki Almanya'ya bakarak yüzde 66,5'in altında bir oranla e-posta sitelerine bağlandığımızı anlayabiliyoruz. Almanya'daki 3,5 milyon Türk nüfusunun ülkedeki e-posta kullanım oranını nasıl etkilediğini ise belki Almanya'daki okuyucularımız yorumlarda paylaşabilir.

Gmail önümüzdeki yıl Hotmail'i sollayabilir

Web tabanlı e-posta kullanım oranlarını esas alan Comscore'a göre en çok ziyaret edilen servisler sırasıyla Hotmail, Google Mail (Gmail), Yahoo Mail, Mail.Ru - Mail ve Yandex Mail. Hotmail yıllık yüzde 1 büyüme ve 108 milyon abonesiyle ilk sırada. Türkiye'de gibi Hotmail.com'un baskın olduğu ülkeler için bir şey değişirmi bilmem ama yüzde 18 büyümeyle gelen Gmail (74 milyon ziyaretçi) önümüzdeki yıl Hotmail'i yakalayacak gibi görünüyor. Tabii Outlook.com yeniliği işe yaramazsa.

Tekrarlacak olursak Haziran ayında Avrupa'da e-posta sitelerini 276.4 milyon kişi ziyaret etmiş. Ziyaretçi sayısı yıllık ortalama yüzde 14 artış göstermiş ancak Avrupalıların e-posta sitelerinde geçirdikleri süre yüzde 6 düşmüş. Kullanım sürelerinin değişiminde Hotmail aşağı doğru giderken (-%14) Gmail'in yüzde 7, Yandex'in ise 58 oranında bir artışla yoluna devam ettiği görülüyor.

İnternette hızla gezinmeye devam ediyoruz

Comscore'un Haziran raporunda Türkiye'deki internet kullanıcı sayısı 23,78 milyon, kullanıcı başına internette geçirilen ortalama süre 26.8 saat ve kullanıcı başına ortalama sayfa ziyareti 3,06. Evet, yine Avrupa'nın internette en çok vakit geçiren ve en çok gezinen (sayfa görüntüleyen) ülkelerinden biriyiz ama bu durum e-posta sağlayıcılara pek yansımamış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.