Microsoft değişim rüzgarını Outlook ile sürdürüyor

Microsoft değişim rüzgarını Outlook ile sürdürüyor

Microsoft, Windows 8 ile başladığı değişim rüzgarını estirmeye devam ediyor. Neredeyse tüm yazılımlarını birbirine entegre eden şirket, değişim rüzgarına e-posta entegrasyonuyla devam ediyor. Microsoft'un baştan aşağıya elden geçirdiği Outlook, artık tüm Microsoft e-posta servislerinin toplandığı bir 'hub' görevini de görecek.

Microsoft'un dün tanıttığı yeni Outlook, temelleri 1996 yılına dayanan Hotmail'in yerine geçecek nitelikte.  Bulut bilişim tabanlı bir yapıya sahip olan Outlook, kullanıcılara 7 gb bulut depolama alanı verecek. Belge, video, fotoğraf gibi birçok içerik artık  Outlook üzerinden kontrol edilebilecek.

Tahmin edileceği üzere yeni Outlook sosyal ağlarla olan entegre olacak. Facebook, Twitter, LinkedIn ve Google+ sosyal ağlar Outlook ile eşleştirilerek, kişilerden gelen bildirimlere yeni e-posta servisinden ulaşılabilecek. Bu noktada Facebook kişileriyle Outlook üzerinden sohbet edilebileceğini ifade edelim. Sosyal ağ entegrasyonuyla dikkat çeken Outlook, bunun yanı sıra diğer e-posta servisleriyle uyumlu olarak çalışabilecek. Yani Outlook üzerinden Yahoo veya Gmail gibi farklı şirketlerin e-postaları da kontrol edilebilecek. Outlook üzerinden Skype görüşmeleri de gerçekleştirebilecek.

Gelelim Outlook'un tasarımına. Windows 8 ile yeni bir tasarım anlayışına imza atan Microsoft, bu rüzgarı Outlook'a taşımış durumda. Bir e-posta servisi için seçeneklerin azalması kullanım kolaylığı sağlayacak gibi görünüyor. Yukarıda paylaştığımız fotoğrafta görüldüğü üzere dört seçenekli menüyle hızlıca ulaşılmak mümkün.

Outlook kullanmak isteyen kullanıcılar Hotmail hesaplarıyla yeni e-posta platformunu kullanmaya başlayabilir. Öte yanda [email protected] uzantılı e-posta adreslerini almak da mümkün. Yeni açılan bir e-posta uzantısı olduğu için hızlı davranıp, bir Outlook hesabı almakta fayda var.

Outlook'un kısa tanıtım filmini aşağıda izleyebilirsiniz.

Outlook'un kullanımını ve arayüzünü aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.