Tamamen Yenilenen Setrow'dan Güncel E-posta Kullanım Verileri

Tamamen Yenilenen Setrow'dan Güncel E-posta Kullanım Verileri

Teknolog A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren yerli e-posta pazarlama girişimlerinden Setrow, 2011'in başında olduğu gibi, 2011'i kapatırken de önemli yenilikleri devreye almış ve e-posta kullanımımıza dair güncel veriler hazırlamış.

GittiGidiyor kurucularının yatırım yaptığı Setrow, GittiGidiyor satışı sonrasında Ankara ofisini de İstanbul'a taşımış ve tüm ekibi bir araya getirmiş. Geçen yıla oranla cirosunu yüzde 355 oranında yükselttiğini öğrendiğimiz girişim bu ivme ile tüm sistemini yeniden yazmaya karar vermiş.

Setrow Expose 2 adı verilen yeni sistem için 2,5 aydır çalışan ekip, eski sisteme göre 15 kat daha hızlı bir yapı elde etmiş. Bu yenilik, 'Setrow önceki sürümünde biraz yavaş mıydı?' sorusunu akla getiriyor ama artan iş hacmi ve Expose 2'nin yazılım geliştirmeleri, müşterilerin ihtiyaçlarına cevap verilebildiğini ve ileriye dönük daha güçlü bir yapıya geçildiğini gösteriyor.

Mevcut API'si ile CRM sistemleriyle uyumlu çalışanbilen Setrow'un yenilenen yönetim panelleri daha çok  müşterileri ilgilendiriyor ama yeni açılan Bilgi Bankası bölümü, e-posta pazarlaması ile ilgilenen herkes için faydalı bir kaynak niteliğinde.

Gelelim Setrow'un ülkemizdeki e-posta kullanım alışkanlıklarına dair sunduğu verilere.

Setrow, 2010 ile 2011 verilerini karşılaştırmalı olarak sunuyor. E-posta kullanımında Hotmail ve Mynet'in gerilediğini; Gmail'in ise yükseldiğini gösteriyor. Setrow tarafından gönderilen e-postalarda, Hotmail'in payı yüzde 37'den yüzde 33'e düşerken, Mynet'in payı yüzde 2'lik kayıpla yüzde 8'e gerilemiş. Gmail ise yüzde 2'lik artışla yüzde 11'lik pay alıyor.

E-posta programlarında hem Microsoft Outlook'un hem de Macintosh'un yükselişi dikkat çekiyor. Microsoft Outlook yüzde 5,3, Macintosh ise yüzde 6,3 büyüme göstermiş. Outlook Express yüzde 10,2'ye, açık kaynak kodlu Thunderbird ile Lotus Notes ise sırasıyla yüzde 3'e ve yüzde 1'e gerilemiş.

Web tarayıcı verilerinde ise göze batan yükselişler, küresel çapta Firefox'u geride bırakan Chrome ve Microsoft'un yeni web tarayıcısı Internet Explorer 9'dan geliyor. Setrow'un hedef kitlesinde IE'nin diğer sürümleri ile Firefox'un kullanımı düşerken, Mac kitlesine bağlı olarak Safari'nin yükseldiği görülüyor.

Setrow'un mobil gösterim verilerinde ise sürpriz yok gibi. iPhone yüzde 0,3 artışla payını yüzde 80,2'ye çıkarmış, iPad'in payı yüzde 11'e yükselmiş ve Nokia yüzde 3,3 kayıpla yüzde 2,5'e gerilemiş. Toplamda yüzde 10'a ulaşmayan ve son sıraları alan Samsung, Blackberry ve HTC ise henüz Android'in mobil e-posta erişiminde etkin olmadığına işaret ediyor.

Günümüzde bilgi ve iletişim tüketimi sosyal ağlara yayılmış olsa da e-posta pazarlaması kendini yeniledikçe varlığını uzun yıllar sürdürecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.