Google'ın yeni prototip ürünü 'Konuşan Ayakkabı'

Google'ın yeni prototip ürünü 'Konuşan Ayakkabı'

Google Glass ile giyilebilir teknolojiler konusundaki en ciddi çalışmasına imza atan Google, yeni bir giyilebilir teknoloji ürünüyle kullanıcıların karşısına çıkmayı planlıyor. Şirketin üzerinde çalıştığı yeni giyilebilir teknoloji ürünü ise konuşan ayakkabı.

ABD'de düzenlenen The South by Southwest (SXSW) etkinliğinde prototip olarak ilk kez kullanıcılarla tanıtılan konuşan ayakkabı, Google Art, Copy & Code takımı tarafından geliştirildi. Cihaz ayakkabıların üzerine geçirilerek kullanılıyor. Yani kullanıcılar istedikleri ayakkabıları giyerek, konuşan ayakkabıyı kullanabiliyor.

Kablosuz olarak bilgisayar ve akıllı telefonlarla iletişime geçen konuşan ayakkabı, kullanıcıların hareketlerini analiz edip geri bildirimlerde bulunuyor. Örneğin, geç kalkan kullanıcılar gerekli olan hareket seviyesini yakalayabilmesi için konuşan ayakkabı tarafından uyarlıyor ve koşması söyleniyor.

google-konusan-ayakkabi

Google Glass'tan sonraki hamle konuşan ayakkabı olabilir

Konuşan ayakkabı ekibinin başında bulunan Aman Govil, cihazla ilgili Washington Post'a konuştu. Amaçlarının inovatif teknoloji ürünlerinin pazarlama ve reklamlar buluşturmak olduğunu söyleyen Aman Govil, konuşan ayakkabının henüz ürün olmadığını ve sadece test etmek istediklerini ifade ediyor. Aman Govil, Google Glass'tan sonraki giyilebilir teknoloji ürününün konuşan ayakkabı olabileceğini dile getiriyor.

Google, geliştirdiği akıllı gözlük Google Glass'tan sonra konuşan ayakkabıyla oldukça dikkat çekeceğe benziyor. Konuşan ayakkabı her ne kadar şu anda prototip olsa da Google, akıllı gözlükte olduğu gibi elini çabuk tutarak kullanıcılara sunma yolunda önemli adımlar atabilir. Giyilebilir teknoloji ürünleri kategorisinde diğer teknoloji şirketlerinden ne gibi hamlelerin geleceğini göreceğiz.

Google tarafından hazırlanan konuşan ayakkabı videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.