Galata İş Melekleri'nden site yönetim platformu Mapps'e yatırım geldi

Galata İş Melekleri'nden site yönetim platformu Mapps'e yatırım geldi

2013 yılına yatırım dünyası oldukça hızlı bir giriş yapmıştı. Türkiye ekosisteminde önemli bir melek yatırımcı ağı olan Galata İş Melekleri -diğer bir adıyla da Galata Business Angels- de Ocak ayında StilSOS ve SOCIAPlus yatırımlarıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Şubat ayının son günlerini yaşarken ise GBA, yeni yatırımını Mapps isimli site yönetimi platformuna yaptığını açıkladı. Yatırım miktarı açıklanmazken, şirket bu yatırım sonrasında pazarda kendine yer edinmeye çalışacak.

Aslı Tuana Yazıcı Ergüven, Mehmet Karlıdağ, Yusuf Natan ve Vedat Karako'nun kurucu ortaklığını yaptığı Mapps, hem konut sakinleri hem de site yönetimleri için hazırlanmış bir platform. Mapps'e kişisel bilgisayarlar haricinde iPhone, iPad, Android ve BlackBerry üzerinden de ulaşılabiliyor.

Mapps'in sunduğu platformda ev sahibi, kiracı, uygulayıcı ve yönetici gibi roller bulunuyor. Sistem üzerinde teknik destek, temizlik, kuru temizleme, araç kiralama, taksi çağırma ve çiçek siparişi gibi taleplerinizi yönetebiliyor; ayrıca apartman görevlisi hizmetleri, apartman yönetiminden gelen duyurulara ulaşma ve sosyal tesisler için rezervasyon yapma gibi işlemler için de Mapps'i kullanabiliyorsunuz. Sistem içinde oluşturduğunuz rezervasyonları daha sonra Facebook entegrasyonu sayesinde direkt olarak Facebook'a event olarak aktarabileceğinizi de aktaralım.

Mapps uygulaması daha önce Startup Labs dahilinde 30 bin dolar almaya hak kazanmış ve bu yatırımda aslında GBA ve Girişim Fabrikası tarafından desteklenmişti.

Emre Kurttepeli: "Mapps’in hizmetleri, hem evde oturanlar hem de apartman/site yönetimi için büyük bir katma değer yaratıyor."

Konuyla ilgili olarak Galata İş Melekleri Başkanı Emre Kurttepeli ise "Mapps, konut ve site yönetimini kolaylaştırarak verimliliği artırmaya yönelik uygulamalar geliştiriyor. Bu sebeple Mapps'in hizmetleri, hem evde oturanlar hem de apartman/site yönetimi için büyük bir katma değer yaratıyor. GBA üyeleri olarak, Türkiye'deki bu açığı görüp iş fırsatına döndüren Mapps'e yatırım kararı aldık" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin büyük şehirlerinin yerleşim alışkanlıklarını düşünecek olursak Mapps önemli bir pazarda yer alıyor. Şirketin yatırım sonrası performansını ve yatırımla ilgili eğer olursa gelişmeleri sizlere paylaşıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.