Galata İş Melekleri'nden yeni yılın 2. yatırımı SOCIAPlus'a geldi

Galata İş Melekleri'nden yeni yılın 2. yatırımı SOCIAPlus'a geldi

2013 yılına hızlı giren Galata İş Melekleri (GBA), StilSOS'un ardından ikinci yatırımını SOCIAPlus'a yaptı.

SOCIAPlus'tan kısaca bahsetmek gerekirse; e-ticaret sitelerine, tüketicilerin alışverişlerinde diğer tüketiciler ile iletişim halinde olmalarını sağlayacak, dolayısıyla satın alma kararlarına yardım edecek sosyal ticaret uygulamaları sunan bir girişim olduğunu söyleyebiliriz.

13 GBA üyesinden 400.000 TL yatırım geldi

Konuyla ilgili olarak GBA Başkanı Emre Kurttepeli, internet üzerinden alışveriş yapanlar arasındaki iletişimi arttırarak karar verme süreçlerini kolaylaştıracak, bunu yaparken de e-ticaret sitelerinin değişen ihtiyaçlarına cevap verecek, satışlarını arttıracak çeşitli uygulamalar ve araçları sunan SOCIAPlus'ın iş modeline ve ekibine inandıklarını, böylelikle yatırım yapma kararı aldıklarını belirtti.

5 kişilik bir kurucu ekibe (Serhat Soyuerel, Hande Çilingir, Doğukan Özyildirim, Mehmet Sinan Toktay ve Arda Köterin) sahip olan SOCIAPlus, 1 yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan bir proje. Yazının başında verdiğimiz açıklamadan da anlayabileceğiniz gibi SOCIAPlus, merkezine son zamanların en çok konuşulan ve tartışılan konularından biri olan sosyal ticareti koymuş durumda.

E-ticaret'in gerek ülkemizde gerek ise yurtdışında önemini gün geçtikçe arttıracağını düşünecek olursak SOCIAPlus gibi satın almayı kolaylaştırıcı araçlar -detaylı bilgi için şuraya bakabilirsiniz- üreten ve bunları kolay bir şekilde e-ticaret siteleri ile entegre eden bir girişimin, gelecekte önemli işler yapabilecek potansiyelde olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca yatırım sonrasında bünyesinde A-B testi ve çok sayıda yardımcı ürünü bulunduran SOCIAPlus'ın platformu büyüteceğini tahmin ediyoruz.

SOCIAPlus'ın önümüzdeki dönem için hedefleri arasında Türkiye’nin önde gelen online mağazaları ve diğer e-ticaret siteleri ile işbirliği yapmak ve Avrupa’da ise e-ticaret sektörü hacminin en yüksek olduğu İngiltere ve Almanya pazarlarına girmek yer alıyor.

SOCIAPlus'a yatırım yapan GBA üyeleri ise şu şekilde: Emre Kurttepeli, Melih Ödemiş, Önder Öztarhan, Erinç Ozada, Burak Divanlıoğlu, Arif Akdağ, Uğur Şeker, Fatih İşbecer, Serkan Borançılı, Alemşah Öztürk, Ömer Hızıroğlu, Ömer Akarca ve Ziya Boyacigiller.

Yatırım haberini aldıktan hemen sonra sizlerle paylaştık, konuyla ilgili -olursa- güncellemeleri ve SOCIAPlus hakkındaki gelişmeleri iletmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.