Startup Labs'ın 30 bin dolar yatırım yapacağı 5 girişim açıklandı

Startup Labs'ın 30 bin dolar yatırım yapacağı 5 girişim açıklandı

Bugün StartupLabs'ın 3 haftalık kamp programının açılış etkinliği düzenledi ve kulukça programı çerçevesinde yatırım yapılacak girişimler açıklandı.

Galata Business Angels ve Girişim Fabrikası desteği ile düzenlenen StartupLabs, Startup Weekend'in kurucularından Clint Nielsen'in açılış konuşması ile başladı. Ardından sırasıyla Emre Kurttepeli, Melih Ödemiş ve Fatih İşbecer kısa konuşmalarla girişimcilere tavsiyelerini paylaştı.

Açılış konuşmalarının ardından 30 bin dolar yatırım alacak girişimlerin kurucuları sahne aldı. StartupLabs çerçevesinde 3 hafta boyunca bu girişimler ofis ortamı ve danışman desteğiyle kendilerini daha büyük yatırımlara taşıyacak bir performans göstermeye çalışacak.

Aşağıda StartupLabs'ın tohum yatırımı yapacağı 5 girişimin açıklamalarını bulabilir, yorumlarınızla 3 haftalık süreçte kendilerine destek olabilirsiniz.

Democratus.com: Politik bir sosyal ağ olarak kullanıcılarının çeşitli konularda fikir paylaşımı yapmasını ve gündem konularına katılmasını sağlıyor. Democratus, 200 karakterlik konuşmalarla fikir meclislerinde online bir güç oluşturmak istiyor ve mümkün olduğunca site içi yönetimi kullanıcıların eline bırakmayı düşüyor.

Girişim önce Türkiye'de ardından Kuzey Amerika'da hizmet verecek. Marka meclisi gibi modellerle tüketicilerin sesi olarak farklı reklam seçeneklerinden kazanç sağlamaya çalışacak.

Mapps.com.tr: Konut yönetim platformu olarak kurulan Mapps, mobil uygulamalarıyla ev sahiplerinin ihtiyaçlarına hem webde hem de iPhone ve iPad uygulamaları ile karşılık vermeye çalışacak.

Özellikle yeni konut projeleri için finansal takip, teslimat takibi, yönetim planı, rezervasyon gibi bir çok seçeneklerle hane başına ücretlendirme modeline gidiyor. Konutlara özel reklam alanları ile gelir kanalı da açan girişim şu an büyük bir site ile anlaşma sağlamış durumda.

Aktivito.com: Organizasyon ve planlama sektörünü hedefleyen girişimin 2 kurucusu, sadece düğün pazarının 6,5 milyar TL'lik pastasına el atmıyor, tüm organizasyonel toplantılara aracılık etmek istiyor.

Firmaların bedava olarak kendini listeleyebildiği girişim ek tanıtım seçenekleri için ücret alıyor. Şu an kapalı yayında olan girişim 45 şirketi içeriye almış durumda.

Vaarmi.com: Konum/yakınlık tabanlı, gerçek zamanlı ve alıcı odaklı bir satış platrormu olarak kendini tanımlayan girişim, aynı bölgedeki alıcı ve satıcı arasında bir köprü kuruyor.

Yapılacak satışlar üzerinden alınacak komisyon ve işletmeler için veri analitik servisi gibi modelleri ile gelir sağlamayı düşünüyor.

Bizcorner: İş iletişimini geliştirmeyi, daha verimli hale getirmeyi hedefleyen bir girişim. Özellikle mobil tabanlı iş iletişimini güçlendirmeyi hedefliyor.

Çoklu platform desteği ile KOBİ'leri hedefleyen BirCorner, harita desteği, anlık bildirimler ve haber akışı gibi özelliklerle öne çıkmak istiyor.

Bizcorner, dünyada 10 milyar dolar, Türkiye'de 100 milyon dolar, İngiltere'de ise 500 milyon dolar civarındaki bir pazara odaklanıyor ve gelir modelini çalışan başına 1-2 TL gibi aylık ücretlendirmeler üzerine kuruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.