Google web sitelerini ücretsiz mobile taşıyor

Google web sitelerini ücretsiz mobile taşıyor

İnternet ortamı hızla mobile ortama taşınıyor ve bu hıza birçok web sitesinin hatta birçok ünlü markanın ayak uyduramadığını söyleyebiliriz. Durum böyle olunca büyük şirketler web içeriklerini mobile taşımada yeni bir kanal açmak için harekete geçti. Bu konuda ilk adımlardan birini atan Google, 2011 Kasım ayında GoMo yani Go Mobile hizmetini teste açmıştı.

Yeni girişimcilerden Duda Mobile ile başlatılan bu proje, ücretsiz olarak bugün itibariyle hizmete girdi. Proje kapsamında web siteleri, akıllı telefon ve tabletlere özel mobil versiyonlarına 12 ay süresince ücretsiz olarak sahip olabilecek.

Bu süre bittiğindeyse aylık 9 dolarlık bir ücret karşılığında hizmete sahip olunabiliyor. Yıllığı 108 dolara eşit olan bu hizmetin, pahalı olmadığını söylemek istiyoruz. Web siteleri, bu hizmetle web sitelerinin mobil versiyon tasarımını kendileri oluşturabilecek.

GoMo projesinin başta küçük şirketlerin web siteleri için çok önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz. Çünkü özellikle akıllı telefonlar bir web sitesine girildiğinde birçok farklı problemle karşılaşılıyor. Şirketler için tamamen bir prestij kaybı olan bu durum, site trafiklerini direkt olarak etkiliyor. Ancak bu uygulama ilk yılı ücretsiz olması tüm web sitesi sahiplerinin denemesine yardımcı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.