Lüks markalar mobil uygulamalarda geç kaldı!

Lüks markalar mobil uygulamalarda geç kaldı!

Günlük hayatta veya konvansiyonel basında her zaman ilgi gören lüks tüketim markaları web ortamındaki satışlara önem veriyor, bu yolla cirolarında artış yaşıyor. Ancak konu mobil platformlardaki uygulama ve ticarete gelince aynı özeni göstermiyorlar.

Son yapılan araştırmalar, mobil uygulamaları kurumsal web sitesi gibi düşünen şirketlerin yatırımdan kaçındığını ortaya çıkarıyor. Araştırma şirketi L2, moda, konaklama, saat, takı ve kozmetik sektöründe hizmet veren şirketlerin mobil uygulamalardaki başarılarını araştırmış.

Elde edilen verilere göre ünlü perakende şirketlerinin yüzde 62’si, yani yaklaşık üçte ikisi web sitesinden farklı olarak geliştirilen 'mobile özel' uygulamalar kullanıyor. Bu da demek oluyor ki yaklaşık yüzde 30'lu grup bu şekilde özelleştirilmiş bir uygulamaya sahip değil.

Uygulamanın yanı sıra mobil cihaz destekli site konusunda da rakamlar çok farklı değil. Lüks markaların sitelerinin yüzde 33’ü mobil cihaz desteğinden yoksun. Şirketlerin yüzde 62'nin e-ticareti destekleyen mobil uygulaması ya da mobil cihazları destekleyen sitesi bulunuyor. Araştırmanın en ilginç sonuçlarından birisi de Hermes, Bottega Veneta ve Marc Jacobs gibi lüks markaların içinde bulunduğu yüzde 16’lık bir kesimin mobil alana hiç yatırım yapmıyor olması.

Oysa ki Forrester şirketinin yaptığı araştırmaya göre tüketicilerin 2016 yılında sadece mobil cihazlardan 31 milyar dolar harcanması beklendiği ortaya çıkmıştı. Bu rakamların yanı sıra ABD’de her aralık ayında gerçekleşen alışveriş çılgınlığı olan Black Friday’de de mobil alışverişler adından bahsettirmeye başladı. Mobil cihazlardan yapılan alışveriş sayısı, online trafiğin yüzde 14.3’ünü, online satışların ise yüzde 9.8’ini oluşturdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.