Google, Summer of Code 2013 programının detaylarını açıkladı

Google, Summer of Code 2013 programının detaylarını açıkladı

Geçen yıl 6 Şubat’ta Google Summer of Code programının takvimini siz Webrazzi okuyucularıyla paylaşmıştık. 2013 içinde de Google Summer of Code programını tekrarlayacağını açıklayan Google, bu yılın takvimini ise bugün yaptığı açıklamayla beraber duyurmuş oldu.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan programın detaylarından biraz bahsetmek gerekirse, Google Summer of Code sayesinde open source (açık kaynak) teknolojiler ile ilgilenen ve yazılımla uğraşan öğrencilerin, yaz aylarını yeni şeyler öğrenerek ve topluluğa katkı sağlayarak geçirebildiklerini söyleyebiliriz. Programın işleyişi hakkında detaylı açıklamaları geçen yıl paylaştığımız yazıda bulabilirsiniz.

Bugüne kadar aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 100 farklı ülkeden 6 binin üzerinde öğrencinin katıldığı program, aynı zamanda öğrencilerin yüksek bir miktar olmasa da maraton sonunda para kazanmasına (5500 dolar kadar) olanak sağlıyor. Tabii konunun genç yazılımcılar için bir diğer boyutu ise her ne kadar Google programın asıl amacının yetenek avcılığı olmadığını açıklamış olsa da; yaz aylarında düzenlenecek kod maratonunun uzun vadede Google'ın işe alımlarına olan etkisi.

22 Nisan'da başvurular başlıyor

2013’ün takvimine göre öğrenciler 22 Nisan’dan itibaren programa başvuru yapabiliyorlar. 3 Mayıs tarihinde başvuru süreci sona ererken daha önce belirlenen proje ve mentörler ile eşleşen öğrenciler, 17 Haziran’da aktif olarak çalışmaya başlamış oluyorlar. 23 Eylül’de sona erecek maraton sonrasında dereceye giren projeler ise 1 Ekim’de duyurulacak. Takvim ile ilgili tüm detaylara şuradan ulaşabilirsiniz.

Program hakkında güncellemeler için ise programın resmi Google Plus sayfasını kullanabilirsiniz. Program hakkında sıkça sorulan sorulara ise buradan erişebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.