Stack Overflow'un 2012 rakamlarına yakından bakış [infografik]

Stack Overflow'un 2012 rakamlarına yakından bakış [infografik]

Bir yazılımcıya iş hayatındaki olmazsa olmazları sorsanız yanıtları arasında Stack Overflow’un da olacağına eminim :) Kısaca bahsetmek gerekirse; Stack Overflow yazılım odaklı bir soru-cevap platformu olarak Stack Exchange Network bünyesinde, 2008 yılında kuruldu. Kurucular arasında global çapta önemli bir üne sahip olan Joel Spolsky de bulunuyor. Bu yazıda ise sizinle Stack Overflow’un resmi blog’undan yayınladığı bir infografiği paylaşacağız.

Başta Careers olmak üzere çok sayıda alt sayfaya da sahip olan platform; içerisinde barındırdığı geçmişte verilmiş yanıtlar ve sorduğunuz soruya konunun uzmanlarından gelen hızlı geri dönüşler sebebiyle programlama dünyasında ciddi bir yer işgal ediyor. Stack Overflow’u farklı kılan bir diğer konuysa başarıyla kullandığı, zamanla içerisinde oyunlaştırma öğeleri de barındırmaya başlayan, puanlama algoritması.

Son açıklanan rakamlara göre Stack Overflow 1 buçuk milyonun üzerinde üyeye ve 4 milyon’u aşan soru havuzuna sahip. Sitenin Ocak 2013 itibarıyla aylık tekil ziyaretçi sayısı da 17 milyonun üzerinde.

İnfografiğe dönecek olursak; Stack Overflow üzerindeki en popüler programlama dili JavaScript olarak paylaşılmış. Mobil cihaz kullanımında ise Android 2012'de öne geçmiş gibi görünüyor. Platform üzerindeki yazılımcı kitlesi ile ilgili detaylı bilgileri ve Careers sayfası hakkındaki notları infografikte bulabilirsiniz. Ayrıca infografiğe baktığınızda yazılımcıların yıllar geçtikçe işyerlerinde daha mutlu olduklarını ve Android’li cihaz kullanımının diğer tüm rakiplerinden daha hızlı bir artış içinde olduğunu da gözlemleyebilirsiniz.

Geçen senenin raporu için ise şuraya bakabilirsiniz.

stackover-flow

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.