İnternette sosyal olarak güvende misiniz?

Artık internette pek çok web sitesine sosyal ağlarımız aracılığıyla kayıt oluyor, sosyal ağlara verdiğimiz bilgileri, direkt olarak üye olduğumuz sitelerin, veritabanlarına aktarıyoruz.

Tüm bunların hayatımızı kolaylaştırdığı, kullanıcılara zaman kazandırırken, site sahiplerine daha hızlı ve kolay üye kazanımı sağladığı için oldukça yararlı olduğu da bir gerçek.

İş sosyalleştirme ve oyunlaştırma gibi konularda söz sahibi olan firmalardan biri olan Gigya, yaptığı araştırma ile birlikte bu alandaki tecrübesini kullanarak bir sertifika hizmeti vermeye başladı.

Öncelikle, Gigya tarafından yaptırılan araştırmadan bazı detayları sizle paylaşmak istiyorum. 18 yaşından büyük 2.600'den fazla kullanıcının katıldığı ankette, tüketicilerin yüzde 53'ü social login kullandıklarını belirtiyor. Ankete katılanların yüzde 58'inin sosyal ağ hesaplarını üyelik ve giriş işlemlerinde kullanmasının sebebi kullanıcı adı/şifre girişinden bıkmış olmaları.

Kullanıcıların yüzde 54'ü de internet sitelerindeki kayıt formlarını doldurmak istemiyor. Kayıt ya da giriş işlemini sadece gerçek amacıyla, sosyal ağlarındaki arkadaşlarıyla yapanların oranı ise sadece yüzde 27. Araştırma ile ilgili daha fazla detayı Gigya'nın hazırladığı sunumda, hemen aşağıda gözlemleyebilirsiniz.

Gigya, SocialPrivacy hizmetiyle hem kullanıcıların veri güvenliğini korumayı amaçlıyor, hem de işletmelerin daha güvenilir durmalarını sağlıyor. Bildiğiniz gibi sosyal ağ hesaplarımızla bağlandığımız sitelerde, hangi bilgilerin ve izinlerin kullanılmasına izin verdiğini göz önünde bulunduruyoruz. Bu, hem kişisel olarak kullanıcılar için çok önemli, hem de şirketlerin "kullanılabilir veri" elde etmesi adına önemli bir nokta. Kullanılmayan veri, çöp veridir mantığı hakim olmalı ve şirketler de tüketicilerden bilgi isterken bunu göz önünde bulundurmalı. Az ve öz her zaman iyidir.

Gigya, SocialPrivacy adlı hizmetiyle birlikte şirketlere bu sosyal gizlilik sertifikasını vererek kullanıcıların güvenini kazanmasını ve elindeki datayı daha iyi kullanmasını sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.