MakaSSende.com, kişiye özel giyim için 'makası' kullanıcılara veriyor

MakaSSende.com, kişiye özel giyim için 'makası' kullanıcılara veriyor

Kişiye özel giysi üretimi her ne kadar yeni bir konsept olmasa da yeni yeni e-ticaret girişimleriyle buluşmaya başladı. 3 boyutlu arayüzle kişiye özel tasarım gerçekleştiren MakaSSende.com, sınırlı sayıda üretim ve müşteri memnuniyetine odaklanmış bir girişim olarak karşımıza çıkıyor.

Ekim ayı itibariyle kullanıcılarla buluşan MakaSSende.com, makası kullanıcılara vererek elbise, etek, bluz, erkek ve kadın gömlek tasarlamalarını sağlıyor. Ürünlerin hemen hemen tüm kısımları kullanıcılar tarafından tasarlanabiliyor.

'Kendiniz Tasarlayın' seçeneğiyle ürünlerin, modelini, kumaşını, boyunu, yakasını, dekoltesini, kollarını, aksesuarlarını, ölçülerini ve manşetini ayarlamak mümkün. Hatta kullanıcılar, son zamanların modası olan yaka veya manşete kendi isimlerini yazdırabiliyor. İşin aslına bakacak olursa bu bölüm o kadar ayrıntılı ki, iPhonelar için özel cep bile dikilebiliyor. :)

Söz konusu kişiye özel giysi üretimi olunca ürünlerin teslimat süresi ön plana çıkıyor. MakaSSende.com'un Genel Müdürü Işıl Büyükkal'dan aldığımız bilgilere göre verilen siparişler, ürünün niteliğine göre konusunun uzmanı ustalar tarafından üretiliyor. Teslimat süresinin ise 7-9 iş günü olduğunu paylaşalım.

makassende-com-kendin-tasarla

Üst gelir düzeyindeki tüketicilere hitap ediyor

Sitede kullanıcıların tasarladığı giysilerin fiyatlarıysa doğal olarak fabrikasyon ürünlere göre biraz daha yüksek. Örneğin pamuklu bir erkek gömleği 224 TL'ye mal oluyor. Bu noktada bu gömleğin kişiye özel dikileceğini göz ardı etmemek gerekiyor. Ancak MakaSSende.com'un, daha geniş bir kesime hitap edebilmek için farklı kumaş seçenekleri ve fiyat aralıklarını sunduğunu görüyoruz.

Öte yandan MakaSSende.com'da sadece tasarlama bölümü bulunmuyor. Sitede yer alan 'özel seçimler' kategorisinde önceden tasarlanmış hazır giyim ve aksesuar ürünleri de bulunuyor. Bu kategoride el yapımı ürünlerin yanı sıra konsept tasarımlar da bulunuyor. 5-7 iş günü arasında teslim edilen bu ürünlerin fiyatları, 'Kendiniz Tasarlayın' bölümünden biraz daha düşük tutulmuş durumda.

Kadın ürünleri odaklı bir girişim

Girişimin daha çok kadın giysi ve aksesuarlarına odaklanmış olduğunu görüyoruz. Erkekler için sadece gömlek üreten MakaSSende.com, Işıl Büyükkal'dan aldığımız bilgilere göre erkek müşterilerden de oldukça yoğun talep alıyor.

Gömleklere iPhone'lar için özel cep dikiliyor. Gömleklere iPhone'lar için özel cep dikiliyor.

Gelelim MakaSSende.com'un gelecekteki hedeflerine. Kişiye özel üretim yapan lider bir marka olmayı hedeflediklerini söyleyen Işıl Büyükkal, siteye yeni ürünler entegre etmek için çalışmaların devam ettiğini belirtiyor. iPhone ve Android uygulamaları üzerinde çalıştıklarını da söyleyen Işık Büyükkal, kullanıcılara özel bir alışveriş deneyimi yaratmak için çalıştıklarını dile getiriyor.

MakaSSende.com, kullanıcılara farklı bir deneyimle ürünlerini sunuyor. Hiç şüphesiz eli biraz 'mouse' tutan kullanıcılar, kendilerine özel ürün giysi tasarımlarını gerçekleştirecektir. İşin satın alma boyutunda fiyatlar biraz da olsa heves kırabilir diye düşünüyoruz. Ancak kişiye özel üretim giysileri, hem maliyet hem de emek açısından seri üretim ürünlerle bir tutmamak gerekiyor. Zaten girişimciler her kitleye hitap edebilmek için farklı kategoriler ve kumaş seçeneklerini sunmuş durumdalar.

Söz konusu yeni kurulan bir girişim ve 3 boyutlu bir tasarım üzerinde kişiye özel üretim olduğundan dolayı, sitedeki ürünlerin çok çeşitli olmadığını söyleyebiliriz. Ancak girişimci ekibin ürün sayısını gelecekte arttıracağını düşünüyoruz.

MakaSSende.com'un hazırladığı videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.