iTunes Türkiye mağazası sonunda açıldı

iTunes Türkiye mağazası sonunda açıldı

Bir süre önce aldığımız duyumlar gerçeğe dönüştü ve Apple, iTunes Türkiye mağazasını açtı. 11'inci sürümü ile güncellenen iTunes, Türkiye mağazasının da açılması ile birlikte artık yerli kullanıcılar için çok daha büyük bir anlam ifade edecek.

Daha önce sadece uygulamaların satın alınabildiği  ve podcast'lerin indirilebildiği platformda şu anda Türkçe müzikler ve filmler de satışa sunulmaya başlandı.

Türkiye'ye resmi olarak girmeye hazırlanan, iş ilanlarını hazırlayan ve  ülke liderini seçen Apple'ın iTunes Mağazasında yerli içerikler barındırması ve yerli sanatçılara kazandıracak olması da Apple için büyük bir avantaj.

Şu anda yerli içerikler bir hayli sınırlı fakat yine de listede ön plana çıkartılmış yerli sanatçılarımızı rahatlıkla görebiliyoruz. İçerik konusunda iTunes Türkiye mağazasında günden güne çok daha fazla miktarda içerik göreceğimize de eminim.

Bu arada, belirtmek gerekir ki "Top Songs" kategorisinin lideri Tarkan ve Orhan Gencebay'ın Hatasız Kul Olmaz adlı düeti. "iTunes'da bugünleri de  mi görecektik?" dedirten bu tablo, iTunes Türkiye mağazasının açılışını olduğu gibi aktarıyor.

iTunes mağazası, her ne kadar müzik satışı ile bir devrim gerçekleştirmiş olsa da, iTunes Türkiye mağazasının Türkiye'deki en büyük kozlarından birisi de yerli filmler olacak. Türk Sineması için özel bir bölüm açan iTunes mağazası, saat itibari ile boş gibi gözükse de içerikler en kısa süre içerisinde yüklenmeye başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.