Facebook Yönetim Kurulu Üyesi 81 milyon dolar değerinde hisse sattı

Facebook Yönetim Kurulu Üyesi 81 milyon dolar değerinde hisse sattı

Facebook çalışanlarının elinde bulunan hisselerin satışı şirketin borsaya açılmasıyla beraber sınırlandırılmıştı. Ancak bu sınırın dün itibariyle kalktığını ve Facebook çalışanlarının hisselerini satabileceğini paylaşmıştık.

Dün Facebook'un halka açılmış hisseleri üzerinde olumsuz etki yaratan bu olay sonucunda şirketin yönetim kurulu üyeleri bile hisselerini satmaya başladı. Bunun ilk örneğiyse Facebook Yönetim Kurulu'nda yer alan Jim Breyer.

Forbes'ta yer alan habere göre Jim Breyer, yaklaşık 81 milyon dolar değerindeki 3 milyon 563 bin 387 adet hissenin satışını hisse başı 22.7 dolar değer üzerinden gerçekleştirdi. Jim Breyer'ın dün sattığı hisse adedi aslında buz dağının görünen kısmı. Çünkü Breyer'ın elinde 158 milyon dolar değerinde 7.2 milyon adet daha Facebook hissesi bulunuyor.

1.1 milyar dolarlık servetin sahibi

"Jim Breyer da kim" diyebilirsiniz. Accel Partners'ta aktif olarak yöneticilik yapan Jim Breyer, Facebook daha yolun başındayken yatırım yapanlar arasında yer alıyor. Forbes'a göre Jim Breyer, şu anda 1.1 milyar dolarlık serveti elinde tutuyor.

Söz Accel Partners'tan açılmışken şirketin Facebook'un ilk yatırımcıları arasında olduğunu söylemek gerekiyor. 2005 yılında birinci tur yatırımcıları arasında Accel Partners da bulunduğu grup toplamda 12.7 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Accel Partners'ın şu anda elinde 467 milyon dolar değerinde  Facebook hissesi bulunuyor.

Facebook hisseleri bugün daha sakin

Facebook hisseleri çalışanların elindeki hisselerin alım satıma açılmasından sonra Çarşamba günü seansa yüzde 5 değer kaybıyla başlamıştı. Gün sonundaysa Facebook yara almadan günü bitiremedi. Yaklaşık yüzde 3.6'lık değer kaybıyla günü kapatan Facebook'un hisse başı değeri 21.11 dolara geriledi. Facebook hisseleri bugün düne göre biraz daha sakin başladı ve düşük işlem hacmiyle seansa devam ediyor.

Facebook Yönetim Kurulu Üyesi'nin şirket hisseleri üzerindeki sınırın kalkmasından sonra hemen satış için harekete geçmesi, Facebook hisselerinin yatırımcılar arasındaki güvenirliğinin sorgulandığını gösteriyor. Bu hareketlenmeleri kısa vadede daha net görebileceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.