WebPlatform.org: İnternetin büyükleri webi belgelemeye başlıyor

WebPlatform.org: İnternetin büyükleri webi belgelemeye başlıyor

Dünya çapındaki internet kullanıcılarının sayısı artarken internetin standartları da değişmeye devam ediyor. İnternetin devleri bu kez web standartları konusunda yeni bir yapı altında buluşuyor; webplatform.org.

Webplatform.org, internetin önde gelen teknoloji şirketleri Adobe, Facebook, Google, HP, Microsoft, Mozilla, Nokia, Opera ve yeni katılacak olanlarla The World Wide Web Consortium (W3C) tarafından kurulan yeni bir platform. Amacı önde gelen yazılım dilleri ve standartları üzerine ortak bir belge arşivi ve tartışma platformu oluşturmak.

Marka, tarayıcı ve platform bağımsız bir yapılanma ile önde gelen standartlar ve gelecek teknolojilerin tartışıldığı WebPlatform.org'un sıcak başlıklarından bazıları HTML5, CSS, Canvas, WebGL vb.. Sitede her şirket kendi uzmanlık alanında belgeleme yapıyor ve yazılım geliştiriciler de kaynak kod paylaşımlarıyla platforma katılabiliyor, sorularının cevabını bulabiliyor.

İnternet artık  bireyler ve kurumlar üstü bir iletişim aracı. Aynı zamanda yeni bir iktisadi mücadele alanı. Devletler internet üzerinde hakimiyet kurmaya çalışırken web dünyası kendi yolunda gelişmeye devam ediyor. Siz de bu değişimi yakından takip ediyorsanız webplatform.org ve docs.webplatform.org adreslerini ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

Hatırlarsanız Google, Bing ve Yahoo da arama tarafına bir standart getirmek için Schema.org'u hayata geçirmişti.

Aşağıda WebPlatform.org'un tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.