Instagram mobil günlük ziyaretçide Twitter'ı solladı

Instagram mobil günlük ziyaretçide Twitter'ı solladı

Kısa zamanda çok yol kateden girişimlerin başında Instagram'ın bulunduğu görüşüne hemen hemen herkes katılır diye tahmin ediyor. Çok değil. Bir yıl önce birçok akıllı telefon kullanıcısını adını bile duymadığı Instagram, hızlı bir şekilde büyümesini devam ettiriyor.

Özellikle Facebook'un 1 milyar dolara satın almasıyla hatırı sayılır kullanıcı sayısına ulaşan Instagram, kullanım bakımından sosyal ağlara meydan okumaya başladı.

All Things Digital'da yer alan habere göre Instagram mobil günlük ziyaretçi ortalamasında Twitter'ı sollamış durumda. Bu cümleyi ilk okuduğunuzda şaşırmak mümkün. Ancak şimdi paylaşacağımız verilerin güvenilir kaynaklardan biri olan comScore'dan alındığını belirtelim.

Instagram yarım milyon ziyaretle Twitter'ı geçti

Instagram'ın ABD'de Ağustos ayı mobil cihazlardan günlük ziyaretçi ortalaması 7.3 milyona ulaştı. Twitter'daysa bu rakam 6.8 milyon olarak görülüyor. Hemen söz konusu paylaşım ağlarının ABD'deki kullanıcı sayısını paylaşalım. Ülkede Twitter'ın 29 milyon tekil kullanıcısı bulunurken, Instagram'da bu rakam 22 milyonun altında bulunuyor.

Paylaşılan istatistiklerde ABD'li ziyaretçilerin uygulamalarda ortalama ne kadar zaman geçirdiğine de yer veriliyor. Buna göre Instagram kullanıcıları aylık ortalama 257 dakika geçirirken, ülkedeki Twitter kullanıcıları aylık ortalama 169 dakika geçirmiş olduğunu görüyoruz.

Yukarıdaki tablodan da görüldüğü üzere günlük ziyaret ortalaması ve kullanıcıların uygulama üzerinde zaman geçirme ortalamasında Instagram'ın Twitter'dan bir adım önde olduğu görülüyor. Instagram'ın bu atağında kuşkusuz Facebook satın almasının ve Android sürümünün yayınlanmasının payı büyük. Gelecek günlerde Instagram'ın bu rakamı daha da ilerletmesi normal görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.